OH BE!
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

OH BE!

25 Mart 2018 - 00:16

Tarım kooperatiflerini desteklemeye yönelik uygulamaları ya da modern ulaşım aracı tramvayı kente kazandırdığı için olumlu birşeyler yazdığınızda hemen, “Büyükşehir Belediye Başkanı ‘ndan ne yediniz?”

Üniversite öğrencilerini okutmaya yönelik uygulamaları ya da yıkılmaya yüz tutan bir anıtı onarması dolayısıyla olumlu birşeyler yazdığınızda hemen “Karşıyaka Belediye Başkanı’ndan ne yediniz?”  Alsancak’ı güzelleştirmeye yönelik uygulamaları ya da spora yaptığı yatırımlardan söz ettiğinizde “Konak Belediye Başkanı’ndan ne yediniz?”

Bu sorular tüm il ya da ilçe belediye başkanları için olumlu birşeyler yazdığınızda hemen yapıştırılıyor. Başkanlara da isimleriyle hitap edilmiyor.Hepsine bir lakap takılmış,bazıları hakaret içerir tarzda.

Örneğin muhalifleri, ”Jöleli Atama sana ne yedirdi?”diye soruyorlar bana..

Gelelim bu soruların cevabına.

İzmir’de iyi mekanlar var yemek yiyebileceğiniz.

Başkanlardan bir şey yediğimiz yok ama meğer merak ediyorsunuz ne yediğimden bahsedeyim sizlere.Misal Konak sınırları içinde Çankaya’da bir Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası var ki..30 a yakın çeşit içinde yediklerimi saysam sayfalar alır.

Sonra Karşıyaka ve Konak sınırlarında Ayvalık Balıkçısı var.

200 çeşit meze nerede görülmüş? Büyükşehir’e gelince.Asansör’ü tek geçerim .

Zaten Aliağa’dan Tire’ye her yer Büyükşehir.

Bir çok yemek mekanı mevcut.

Ye yiyebildiğin kadar,cebindeki para yettiği kadarı ile.

12 Eylül darbesi sonrası yurt dışında yaşamaya mahkum edilen Melike Demirağ memleket özlemini, ”Şimdi İstanbul’da olmak vardı anasını satayım”diye şarkı ile gidermeye çalışmıştı.

Cem Karaca ise Özal döneminde  ancak yurda dönebilmiş ve eleştiriler karşısında “Ben döneksem döndüm diye memleketime Döndüm baba döndüm işte oh be”şarkısını yapmıştı.

Ben de yediklerimi açıklayarak “ne yedin?”den kurtuldum,oh be!
“Garson bir kuru yanında az pilav...” 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Soner göksel
    6 yıl önce
    Erkan hoca seni biliriz.insanlar maalesef yakıştırma yaparak. Mutlu oluyor boş ver.

Son Yazılar