BAŞKA İZMİR?
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

BAŞKA İZMİR?

02 Mart 2019 - 21:38

Ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer de sahneye çıktı.

İzmir projelerinin ilk ayağını Tepekule İş Merkezi’nde düzenlediği toplantıyla açıkladı. “Cemre Buluşmaları” adını verdiği toplantıların ilkinde  sunum 11 başlıktan oluşuyordu.Salon tamamen dolmuştu.

Gözler “Her zaman başkanın yanındayım”diyen Aziz Kocaoğlu’nu aradı yine.

Sunum güzel hazırlanmıştı.Sadece sunucu yetersizdi çünkü parti militanı gibi konuştu. İşitme engelliler için özel bir görevlinin sunuma eşlik etmesi çok güzeldi.

Soyer dersine iyi çalışmış O kadar uzun konuşmada “Halkapınar ”yerine “Halkalı” ya da “Tramvay” yerine” Metro” demesi çok olağandı.

Yıllardır bu işe soyunan bir siyasetçinin ekibinin slogan üretmesinin yetersizliğini anlamak mümkün değil.”Başka İzmir”güzel bir slogan değil.Kastedilen kenar semtlere hizmet götürülmesi ise belki olabilir ama yine de kulağa hoş gelmiyor.

Zaten İzmir farklı zaten İzmir bambaşka bir kent.” İzmir’e değer” sloganı  da eğer soyadı uyuyorsa siyasilerin çok kullandığı bir slogan. Tunç Soyer sadece “Aşkla İzmir”i kullanmalı.

“Yeryüzünün en güzel şehri İzmir.

Şehrin büyümesinin neden liman şehri.

Liman, ekonominin kalbi.

Toplumların birbiriyle buluşma yeridir.

İbni Haldun’un dediği gibi, ‘Coğrafya kaderdir’. İzmir’in de kaderi limandır.

Bunu hiç kimse elinden alamaz.

İzmir’i tek tipleştiremez.

İzmir’i dünyadan koparmaya yetmez.

İzmir; özgürlüklerin, barışın şehridir. Uyum ve kardeşliğin limanıdır.

Kardeşlik ve liman olmadan kalkınma mümkün değildir.

Biz özgür, neşeli ve uyum içerisinde yeni bir hayatı inşa edeceğiz.

Tüm Türkiye’ye yayacağız.

Yeni bir kimlik arayışı içinde olmayacağız.

Onun doğal ve özünden beslenecek ve kalıcı olacak.

Bizle sınırlı olmayacak. İzmir’de yapacağımız projeler sadece İzmir’i değil Tüm Türkiye’yi tetikleyecek.

İzmir vizyonumuzun iki ana hedefi var; refahın eşitlenmesi ve refahın artırılması. Bunun için birçok proje geliştirdik. Sırayla sizinle paylaşacağız. Öte yandan çalışmaların gerçekleştirilmesi için İzmir halkı ile çalışıyoruz.

Hükümet ile İzmir vizyon ortaklığı kuracağız. İzmir’i masa başında kapalı kapılar arkasında yönetmeyeceğiz” dedi Soyer o gün.

Projelere gelince.

Öncelik doğal olarak gençlere,kadınlara,yaşlılara verilmiş durumda. Halkçı ve sosyal belediyecilik sık sık vurgulanmış.İzmir zaten yıllardır CHP yönetiminde.Bazı projeler devam eden yatırımları tamamlamaya yönelik. Sakin şehirden “yavaşca hızlanarak” yola koyulan Soyer’in yolu uzun.1 Nisan’da koltuğa oturduktan sonra ilk yapacaklarına baktım.

Ulaşımda belirli saatlerde %50 indirim ekonomik sıkıntılar yaşayan kentliye bir soluk aldıracak.Halk Süt ,Halk Ekmek ve Halk Taşıt uygulamaları başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmak daha kolay olacak.

Teknolojiden de yararlanılarak “Belediye Cebinizde” “Kararlar Cebinizde “ ve “Öneriler ve Katkılar Cebinizde “uygulamaları geliyor

.Akıllı trafik sistemi ve yeni kavşaklar,sıkışıklığı giderecek yeni önlemler var.Hep sikayet konusu olan erken biten seferler metroda da,gemide de,otobüste de sabaha kadar “baykuş seferleri”ile sürecek. Çocuk Belediyesi ve Gençlik Meclisi hemen kurulacak.

Bisiklet kenti olma yönünde adımlar ön planda.Şehir Tiyatroları hayata geçiyor.

Akdeniz Kentleri Yönetim Ağı’nın ilk adımları atılıyor.

Bunlar 1 Nisan şakası değil % 100 gerçek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar