O BİR KAHRAMAN
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

O BİR KAHRAMAN

09 Aralık 2018 - 20:50

O BİR KAHRAMAN

“Çok sevdalar yaşadım

Güldüm gülen nar gibi

Çok kahırlar yaşadım

Ağladım ağlayan ayva gibi

Türküler söyledim,türküler dinledim

Sevda ve kahırlar üzerine

Hiçbiri yerine geçmedi

Kahramanlar sevgisi yerine

Sevdalarım da ,kahırlarım da

Kahramanlık türküleriydi

“Sevda ne yana düşer usta “dedim

Kahramanlar dedi”

Bu satırlar Okan Yüksel’in “Kahramanlar”şiirinden.Aslında o bir kahraman. Uslanmaz bir basın emekçisi. Geçirdiği onca kötü olaya,hastalığa karşın hayatın karşısında dimdik duran ve yazılarıyla,kitaplarıyla kahramanlığını sürdüren bir yiğit.

Bir kalem ustası,söz ustası.

Ondan bir Nazım Hikmet şiiri dinlediğinizde eğer düşmüşseniz tekrar ayağa kalkarsınız.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Araştırma İnceleme Dalı Birincilik Ödülü alan “Gazeteci Şairler”kitabını yayınladı en son.Ege Kültür Platformu Başkanı olan Yüksel’le dostluğumuz Demokrat İzmir yıllarına kadar gidiyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı olduğu yıllarda önemli sanat etkinliklerine imza attık.

Okan Yüksel 1944 Kilis doğumlu. İktisat fakültesi mezunu.1966 yılında Yeni Asır gazetesinde mesleğe adım attı. Demokrat İzmir, Hayat, Ses, Hayatspor, Merhaba Spor, Merhaba İzmir, Politika, Olayspor, Türk Haberler Ajansı, Nokta, Erkekçe, Ekonomik Panorama, Gelişimspor, Söz, Aydınlık, Evrensel, Özgür Ülke, Ege'de Yaşam gibi gazete, dergi ve ajanslarda, muhabir, yazı işleri müdürü-genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev aldı. Okan Yüksel, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir şubesinde genel sekreterlik ve başkanlık, ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarında yöneticilik yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası,Türkiye Yazarlar Sendikası, Dil Derneği, İzmir'i Sevenler Platformu, Ege Kültür Platformu Derneği, İzmir 68'liler Platformu gibi basın ve sivil toplum kuruluşlarında yönetici ve başkan olarak görevlerini yürüten Yüksel ekonomi, edebiyat, basın ve spor alanlarında 68 ödül kazandı. Edebiyat, ekonomi, spor alanlarında yayınlanmış 50 yi aşkın kitabı bulunuyor. İzmir’in iki rakip kulübü Göztepe ve Karşıyaka’nın kitaplarını yazarak tarihe geçen Yüksel bir grup arkadaşıyla İzmir Spor Ansiklopedisi’ni hazırladı.

“Hayat bir kere verilir insana. O bir kere verilen hayatı da insan onuruyla, erdemiyle yaşar. Yüreğimize bunu bir şiar olarak yazmış insanlarız. Bizlerin aydın olarak bu ülkeye borcumuz var. Bu ülke bizleri okuttu, eğitti, meslek sahibi yaptı. Bilim adamı yaptı, doktor yaptı, gazeteci yaptı. Bizler yarınlarımız olan çocuklarımız ve  halkımız için, onların mavi türkülerin söylendiği ışıklı günlerde yaşamalarını sağlamak için mücadele etmeliyiz. Aramızda teslim olanlar, biat edenler ,dönenler oldu. Biz onur bayrağını yere düşüremeyiz. Mustafa Kemal önderliğinde yokluklar içinde ulusal kurtuluş savaşını gerçekleştirmiş bir ülkenin çocuklarıyız. Bizlerin görevi Türkiye’ye getirilmek istenen dikta ve şeriat rejimlerine demokratik çerçevede karşı çıkmaktır.”diyor Okan Yüksel.

İnsan Hakları Günü nedeniyle Karşıyaka Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında yarın 17:00 de Çarşı Kültür Merkezi’nde “İnsana ve yaşama merhaba”diyecek bir kez daha Yüksel.

YORUMLAR

  • 1 Yorum

Son Yazılar