MÜZİĞİN UMUDA KİTAPLARLA DOKUNUŞU
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

MÜZİĞİN UMUDA KİTAPLARLA DOKUNUŞU

10 Şubat 2019 - 23:50

Minik yüreklere umut olma adına Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde  hastalıkla mücadele eden çocukların daha iyi koşullarda tedavi olmalarını  sağlamak, hastalığa yakalanan  çocuklara sahip çıkma  adına  bir farkındalık  yaratmak hepimiz için  bir insanlık görevi.

Bugüne değin çok sayıda sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren piyano eğitmeni Nilüfer Güzel 12 Mart 2019 günü  “Müziğin umuda kitaplarla dokunuşu uluslararası piyano konseri” düzenliyor yine. Konserde ödül almış  genc yetenekler sadece piyanonun tuşlarına değil, dinleyicilerin de ruhuna ve kanserle mücadele eden çocuklara dokunacaklar ve bu konser yepyeni kütüphaneler oluşturulmasına vesile olacak..

Nilüfer Güzel Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  2001  mezunu.Özel  okullarda müzik öğretmenliği ve müzik merkezlerinde piyano eğitmenliği,yöneticilik yaptı. 2014 yılından bu yana Karşıyaka Belediyesi  Konservatuvarı’nda çalışıyor. 60 a yakın öğrencisi var. Eğittikleri ile ulusal ve uluslararası piyano festivalleri ve yarışmalara katılıyor.Nilüfer Güzel müzikle ilgilenmeyi meslek olarak görmüyor. İşine büyük bir aşk ve tutku ile bağlı. Piyanonun onun hayatında yeri o kadar farklı ki..Piyanoyla nasıl tanıştı acaba?

“Piyanoyla kesişmem geç oldu.Aslında ailemde herkes bir şeyler çalardı. Ortaokulda beni müzik öğretmenim keşfetti.Müzik tutkumu ilk o fark etti.Müzik sevdam lisede de devam etti.Lise yıllarında bile küçük sınıflara eğitim verirdim,çocuklara düşkünlüğüm var.Müzik öğretmenimle arkadaş gibiydik,.evdekilerle konuştu .Ancak  ailem “öğretmen olacak bizim kızımız” dedi.Ailemin istediği gibi tarih öğretmenliğini kazandım ama İzmir’de değil.Dışarı yollamadılar beni,o zaman konservatuara gideceğim dedim ve bir yıl piyano /şan dersleri aldım.Keşke çok küçük yaşta girseydm bu işin içine. Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda gece gündüz piyano çaldım.Bu arada yabancı hocalarla da çalışma şansım oldu. Piyano eğitimine çok küçük yaşlarda başlanmalı. Biz öğretmenler olarak, çocuklarımıza bunun temelini atsak da asıl kök ailedir.Piyano dersi verirken standart bir metodum yok. Her öğrenciye göre farklı yöntemler geliştiriyorum. Çocuğun sıkıldığını anladığım an onun seviyesine iniyorum. Onu özgür bırakıp, istediği gibi davranmaya, kalbine dokunmaya çalışıyorum. Öğrencilerimle adeta tuşlarla oyun oynayıp tuşları konuşturuyoruz.”

Son sözler yine Güzel’den..

“Hayata geçirdiğim projelerle ulaşabildiğimiz kadar çok çocuğa ulaşmak, onlara müziği sevgiyle anlatmak istiyorum “Ekmek kadar temiz su gibi aydın” çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için hala umudumuz var.Kendimizden başkalarına da hele ki küçücük kalplere umut olup, onların kahramanları olabiliriz”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar