OKUL BAHÇESİNDE GERÇEK UÇAK!
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

OKUL BAHÇESİNDE GERÇEK UÇAK!

22 Aralık 2018 - 21:30

Yelki’deki okul bahçesinde koskoca uçağı görünce şaşırmadım desem yalan olur.

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için sıra dışı bir yol seçmiş ve  yaklaşık 1 milyon lira maliyetle Türk Hava Yolları'nın kullanılmayan dev bir kargo uçağını satın almış.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda parçalara ayrılan dev uçak, 15 tırla parça parça İzmir'e getirilmiş.

Oğuzhan Özkaya, "Kitap okumayı cazip hale getirmek için ne yapabiliriz diye düşündük. İlk olarak kullanılmış ve hurdaya çıkartılmış bir gemi düşündüm. Sonra bir arkadaşım 'uçak da olabilir' dedi. Araştırdık THY'de satılık bir uçak var diye gördüm. Çocuklara da sordum. Çocuklar uçak istedi”diyor ayak üstü sohbetimizde.

Sadece okul öğrencileri değil başka okullardan da öğrencileri ziyarete kabul etmeye başlamışlar.

Gazeteci dostlarla orada olduğumuz gün Halitbey İlkokulu’nda eğitim gören 3'üncü sınıf öğrencileri uçaktaydılar.Aralarında hiç uçağa binmemiş öğrencilerin de bulunduğu 21 çocuk, uçağın kokpitini inceledi, uçuş simülatörünü kullandı. Halitbey İlkokulu öğrencisi İlhan Alp Ay, ilk kez bindiği uçağı görünce çok heyecanlandığını, kokpiti inceledikten sonra büyüyünce pilot olmaya karar verdiğini söyledi.

Oğuzhan Özkaya okullarında sınıfları görmenizi isterim.İnsanın tekrar okula sıfırdan başlamasını özendirecek kadar güzel.

Eşiyle beraber çok farklı bir işe imza atmış Özkaya.Adeta köy enstitülerini yine canlandırmış. İnanmazsınız belki tarım dersi var

.Hiçbir okulda olmayan uygulamalı tarım dersi.Marketten yumurta alan çocuklar yumurtaları kendileri topluyorlar. Enginar ekiyorlar.Bakla ekiyorlar.

Ve de deneyimlerini uçak içindeki bilgisayarlar vasıtasıyla dünya ülkelerinin çocuklarıyla paylaşıyorlar.

Tabii lisanlarını da ilerleterek.

Meşhur bir oyunu vardı Ferhan Şensoy’un.”İçinden tramvay geçen şarkı”diye.

Şensoy herhalde bu okulu görseydi hemen kağıdı kalemi eline alır “Bahçesinde uçak olan okul”diye yeni bir oyun yazardı.

Ve de yıllarca oynardı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar