Üniversitelilerin kredi borçları silinsin
Dr. Sırrı Sorguç

Dr. Sırrı Sorguç

İzmir'e dair

Üniversitelilerin kredi borçları silinsin

25 Haziran 2019 - 16:56

 Amerikalı zenginler ABD hükümetine mektup yazıp, zenginlerin oluşturacağı bir fon ile tüm üniversite öğrencilerinin borçları silinsin ; böylece zengin - fakir arasındaki uçurumun doğurduğu fırsat farkı kapansın ve adalet sağlansın diye talepte bulunmuş.

Ülkemizde gençlere yeni ve güçlü bir umut vermek için bizim ülkemiz için de bu güzel çalışma yapılmalıdır. Bir arkadaşım da sosyal medya hesabında şöyle bir paylaşım yapmış: "Üniversiteye ilk kayıt yaptıracak ihtiyacı olan her genç için 1200 lira üzerinde bir rakam başlangıç bursu olarak verilsin.."

Her ikisi de çok yerinde bir fikir.

Türk gençliğini her alanda desteklemek,yatırım yapmak Türkiye'nin güçlü geleceğine yatırımdır. Ülkemizde gençler gerçekten üniversite okurken zorlanmakta  ve aileler çocukları için her türlü fedakarlığı yapmaktalar.

Bizim gençlerimiz böyle bir desteği hak ediyor.

Bu fon,alkol,sigara tüketimi ve benzine küçük bir ek ile sağlanabilir. Yine iş adamları yıllık vergide çok küçük bir fon desteği verebilirler. Bağış yapabilirler,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramında bağış kampanyaları da yapılabilir

Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum,bu güzel işi yapalım...

Gençliğe umut verelim,yanlarında olduğumuzu gösterelim... 

Sevgiyle kalın...

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cemile devrim
    4 yıl önce
    Evet benim oğlum da var borcu devletimizin bu borçları silmesini istiyorum gençlerimiz nasıl kalkicak altindan

Son Yazılar