KSK'NİN ARMASINA TÜRK BAYRAĞI KONMASININ 93. YILI
Tufan Atakişi

Tufan Atakişi

Meraklısına tarihten notlar

KSK'NİN ARMASINA TÜRK BAYRAĞI KONMASININ 93. YILI

25 Haziran 2019 - 17:00

Bu gün 24 Haziran 2019.


1912 yılında kurulan Karşıyaka Spor Kulübü'nün armasına
Türk bayrağının konulmasının 93 . yılı.
24 Haziran 1926, Cumhuriyet Tarihi'ne
" Gazi hazretleri İzmir'e teşriflerinde, refakatlarında başvekil paşa (İsmet İnönü), hariciye vekili Tevfik bey (Aras) ve Fahrettin (Altay) paşanın yanında Karşıyaka Spor Kulübü'nün armasına Türk Bayrağı konulmasını takdir buyurmuşlar ve yerine getirilmiştir." şeklinde geçmiştir.
 

Bakmayın siz Türkiye'nin en eski spor kulübü BJK'nin (1903) başkanı Sn. Fikret Orman'a. O'nun bizden başka Türk Bayrağı taşıyan kulüp yok demesine. Cehaletine verin, inanmayın. Günümüzde 20'ye yakın takımın armalarında Türk Bayrağı bulunmaktadır.

Ancak bir kulüp vardır ki, sporcuları topyekün Milli Mücadele'ye katılmış, büyük başarılara imza atmış, kendilerine kimsiniz diye sorulduğunda da :"Biz Karşıyakalıyız!" demişlerdir. Bu yüzden Ulu önderimizin talimatıyla armasına Türk Bayrağı işlenmiştir. Bizler bu kahramanların torunlarıyız. Onlara layık olmak, geçmişimize ve tarihimize sahip çıkmak zorundayız.

 

1912-1913 Balkan Savaşları'nın devam ettiği, bozguna uğrayan ve toprak kaybeden  Osmanlı'nın yaşadığı kargaşada, o günlere ithafen "Memlekette savaş günleri" diye marşlar besteleyip, 1897 yılında doğan, merhum Zühtü Işıl'ı, 15 yaşında, ağabeyi ve büyüklerinin yanında kurucu başkan ilan edildiğini söyleyenlere inanmayın. Bunu iddia edenler, inanıp destekleyenler şanlı Karşıyaka Spor Külübü'ne ihanet etmektedir.
 

Bu çok özel günde, gördüğüm lüzum ve yaptığım araştırmalar nedeniyle rahmetli Zühtü Işıl'ın kurucular arasında olduğunu ancak bazılarının iddia ettiği gibi Kurucu Başkan olduğu iddialarına şiddetle karşı çıkıyor, yanlışın da en kısa zamanda düzeltileceğine inanıyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar