BEKLE VE GÖR
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

BEKLE VE GÖR

07 Ekim 2018 - 00:37

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olmayacağını açıklaması ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor.

”Oh kurtulduk..Hadi Güle Güle”diyenler..”

Kafasında binbir tilki satranç oynuyor”diyenler..

”Oyunu bitirdi ama okey atmaya dönüyor” diyenler..

Basın toplantısının yapıldığı küçük salonda en önde tek başına oturur fotoğrafla ile ilgili de her her kafadan bir ses çıkıyor..

”Yalnızlık” ya da “Korkaklık” şeklinde yorumlayanlar..

”Barkovizyonun bitmesini bekledi sadece” diyenler..”

Hiçbir bürokratına güvenmiyor”diyenler..

Bir okurum da çok sayıda paylaşılan bu fotoğrafa şöyle bir yorum yazmış..

“Yıllarca yargılanmak ve aklanmak korkaklık mıdır?  "Ben sizinle parti yönetimi konusunda aynı fikirde değilim" demek korkaklık mıdır? Rakibine " Kendisine o kadar güvenirim ki cüzdanımı teslim ederim" dedirtmek korkaklık mıdır? Halka , çevreye ve doğaya hizmet etmek korkaklık mıdır? Adını bile anmadığımız ilçelerimizin ( Bayındır, Tire....) ürünlerini raflarda bulmamızın sağlanması korkaklık mıdır? Emaneten alınan görevi ayrıca iki dönem daha sürdürebilmek korkaklık mıdır? “

Bu fotoğrafla ilgili yorumum katılırsınız katılmazsınız “Ben kimsenin adamı değilim” ve de “Kimse de benim adamım değil” oldu. Nedeni de herkes biliyor ki eğer gelmeyin denmediyse başta Bornova, Narlıdere, Urla, Çeşme gibi ilçelerin belediye başkanları koşa koşa Kocaoğlu’nun yanında yer alırlardı. Demek ki gelmeyin denmiş. Yine Kocaoğlu’nun nerdeyse yediği içtiği ayrı gitmediği dostu Alaattin Yüksel’e gelme denmediyse koşa koşa yetişirdi toplantıya.

Demek ki “Sen uzak dur”denmiş.

Kendisine yakın milletvekilleri,iş adamları,kooperatif başkanları için de aynı şey söz konusu.

Gelmeyin denmiş olmalı.

Şimdi ne olacak? Bence Kocaoğlu bu sevdadan vazgeçmez.

Hazır metini okurken bazen irticalen konuştu ve o cümleler hep “yapacağız” “açacağız” şeklindeydi.

Başkan “Aday değilim”diyerek pimi çekilmiş el bombasını genel merkezin kucağına attı.Kendilerine danışılmadan yaptığı çıkışlar nedeniyle Kocaoğlu’nu silen genel merkez adayını belirlemeye çalışıyor.Aslında burada ne yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısının, ne parti meclisinin, ne merkez yönetim kurulunun esamesi okunmayacak karar Kılıçdaroğlu’nun iki dudağı arasında.Kulislere göre onun gönlünde yatan da Tuncay Özkan.Eğer Özkan gösterilirse Kocaoğlu’nun eli daha da güçlenecek çünkü Özkan ile İzmir kaybedilebilir. Kocaoğlu “Bekle Gör”politikası ile tekrar aday olabilir.Bekleyip göreceğiz.

Bana gelince.Yaklaşan seçimlerde CHP ye oy atmayacağım için kim aday olmuş kim aday olmamış benim için farketmiyor..

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar