BAĞIMSIZ OLMANIN DAYANILMAZ CAZİBESİ
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

BAĞIMSIZ OLMANIN DAYANILMAZ CAZİBESİ

19 Mart 2019 - 00:29

Kendisiyle röportaj yaptığımda “Çeşme Sürdürebilir Yaşam Platformu” sözcüsüydü.

Sadece RES’lerle değil doğamıza zarar veren her girişimle mücadele ediyordu. “Çevreyi hiçe sayan hiçbir yatırım kabul edilemez. Çeşme iklimi ve doğası ile var. Dünyanın en önemli noktası Çeşme’dir.Bu coğrafya her canlı için dünyanın en iyi iklimi ,benim için çok özel ve bereketli topraklar” diyordu.

Çeşme’li bir ailenin kızı olan Esen Fatma Kabadayı 2001’de Çeşme Ertan Yabancı Dil Ağırlıklı Lise’den mezun olduktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Biyoloji Ana Bilim Dalı’nda lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri Çok Disiplinli Ana Bilim Dalında yüksek lisans derecesi aldı.

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı’nda yönetici asistanı olarak iş hayatına başlayan Kabadayı uluslararası tıp kongresi düzenlemek ve vakfa ait yatırımları yönetmek üzerine çalıştı.

Birleşmiş Milletlerin yürüttüğü ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu’ programı kapsamında EBSO işbirliği ile Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’ni temsilen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Yolunda Sanayi Kuruluşlarında Çevre Bilincinin Oluşturulması Projesinde’ aktif görev alan Kabadayı İzmir Valiliği ile Yaşar Üniversitesi ‘Hibe Programları ve Proje Döngü Yönetimi’ eğitimlerinin ardından, Çeşme-Alaçatı Çevre Koruma, Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği için danışmanlığını üstlendiği 2 altyapı projesi ile 2009 yılında İzmir Kalkınma Ajansı’ndan  Çeşme’ye 1.2 milyon lira fon sağladı.

Bir Danışmanlık firmasında bir süre görev aldıktan sonra, Çeşme’ye yerleşerek Hibe Programları ve Proje Danışmanı olarak çalışan Kabadayı 2014 yerel seçimlerinde CHP den Çeşme Belediye Meclis Üyesi seçildi ancak partisinin uygulamalarıyla ters düşüp istifa etti.,.

Kabadayı’ya o gün de sormuştum” İlerde aktif politika var mı?”diye “Belediye başkanlığı yapmanın hayallerini kurmuyorum ancak iş başa düşerse herşeyi yapabilirim” demişti.Demek ki iş başa düştü ve 31 Mart seçimlerinde bağımsız olarak başkanlığa aday oldu.

Doğuda feodal yapı nedeniyle bağımsız adaylar seçim kazanabiliyor ama batı öyle değil ki. İlle de seçmen bir siyasi partiye basacak mührünü.

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nde ne yazık ki beni temsil eden siyasi bir parti göremiyorum. Güvenimiz kalmadı, yorulduk, usandık.Kuşaklardır gönülden bağlı olduğumuz ve/veya ideolojisine sahip çıktığımız siyasi partiler liyakatten ve demokrasiden uzak tutumları, ilkesiz siyasetleri, dayatma adayları ve kötü tercihleri ile hem örgütlere, hem de kendilerine inanan partililere zarar veriyorlar. Rantın ve talanın, kirli siyasi ilişkilerin çıkmazında en büyük zararı ise vatandaş görüyor.Seçilmiş meclislerin işlevsizleştirildiği, sadece başkanların söz hakkı olan bu sistemi doğru bulmuyorum. Öte yandan bugün partiler arasındaki duvarlar yıkıldı, sınırlar kalktı. Artık herkesin 2’şer partisi var. 1 parti alana, 1 parti bedava! Yani aslında kimsenin bir partisi yok. Yetmez gibi, bugün o partiden olan yarın bu partiden aday oluyor; sağ-sol partiler nasılda kolayca birleşiveriyor! Nasıl aday adayları içinden en kötüsü seçilebiliyor. Çünkü demokrasi işlemiyor”derken %100 haklı Esen Fatma Kabadayı.

Her aday projelerle geliyor karşımıza. Kabadayı’nın özellikle kültür alanında yapacaklarını öğrenince “Ah ah” demeden kendimizi alamıyoruz.

Öncelikle Ilıca’daki atıl dükkanlar sanat atölyelerine çevrilecek. Heykel, kukla, tasarım, resim, yazarlık ve müzik atölyeleriyle Ilıca’da küçük bir sanat okulu kurulacak. Alaçatı Belediye binası belediye konservatuvarı olacak.“Dans Tiyatrosu” ve “Performans Sanatı”na yönelik stüdyolar bu konservatuarda hayata geçecek. AKM yeniden kullanıma açılacak.Ildırı’da tarihi bir ev konuk evine dönüştürülerek dünyaca tanınmış roman yazarları davet edilip bir romanını Çeşme’nin en sakin mahallesi Ildırı’da yazması için sağlanacak.14. ve 15. Yüzyıl Türk köylerinin restorasyonu ile bir tema park oluşturulacak.

Çeşme CHP'nin kalelerinden ve muhtemelen yine koltuğa bu partinin adayı oturacak. Ama o dün gibi bugünde inatla çalışıyor, mücadele ediyor.Seçimleri sandıkta kazanamasa bile herkesin gönlünü kazanacağı kesin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar