KAZDAĞLARI'NDA..
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

KAZDAĞLARI'NDA..

02 Aralık 2018 - 22:57

Balıkesir’in Edremit ilçesi Kaz Dağları’nda düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek kış maratonu olma özelliğine sahip İda Ultra’yı takip ettik.

Sabahın kör karanlığından akşam saatlerine kadar.3. kez Kazdağları’nda gerçekleştirilen, 4 ayrı parkurda koşulan yarışa 20 ülkeden binden fazla sporcu katıldı.

Maraton’da sporcular 103 km’lik İda Ultra, 62 km’lik Half Ultra, 36 Km’lik Run Zeus ve 15 km’lik Kutupayısı Köy Koşusu adlı dört farklı parkurda mücadele ettiler ve kazananlar bugün madalyalarına kavuştular.
 

İda Ultra’da sporcular dünyanın en büyük ikinci oksijen kaynağı durumunda olan Kazdağları’nın, endemik bitki türleri, Zeus Altarı, tarihi Roma köprüsü, Şahin Deresi Kanyonu, yüzyıllardır ayakta duran tarihi köyleri, Sutüven Şelalesi, zeytin tarlaları, kaplıcaları ile doğal ve kültürel zenginliklerinin arasında koştular.

Profesyonel ve amatör sporcuların yanı sıra engelli sporcularında mücadele ettiği maratonda kadın sporcuların çokluğu  da dikkat çekti.

İda Ultra başlangıç noktası Küçükkuyu kasabasına bağlı Yeşilyurt köyü.550 senelik tarihi, taş evleri, her rengi görebileceğiniz eşsiz doğası ve zeytin bahçeleri ile harika bir ege köyü.35 km Run Zeus yarışı Yeşilyurt kasabası meydanından Ultra Maraton ile aynı anda başladı ve sırasıyla Adatepe köyü, Narlı köyü, Doyran köyü geçildi ve eski Altınoluk da sona erdi.

15 km Köy Koşusu ise bölgede kültür turizminin en yoğun olduğu Yeşilyurt ve Adatepe köyleri arasında koşuldu. Sadece koşanlar değil bizler de zeytin bahçeleri ve Edremit manzarası eşliğinde yarışı izlerken  ayrı bir zevk aldık.

Bu arada tabii ki yarış boyunca bol bol manzara fotoğrafı çekme şansı da bulduk.İda Ultra’nın mimarı Polat Dede/Rossist Organizasyon yine büyük iş çıkardı.

Rossist Organizasyon’un merkezi Antalya’da. Polat Dede adeta yaşamını insanların adrenalinle tanışması üzerine kurgulamış.

Salon içi ve dışı birçok aktivite yapan şirket büyük organizasyonlara  imza atıyor. Dede’nin adrenalin merakı 8 yaşında su kayağı ile başlamış. Üniversite çağlarında okul kulüplerinde tutku halini almış. İstanbul’da bir uluslararası şirkette üst düzey yöneticilik yaparken eşini tanıyor.

Birlikte radikal bir karar alıp Antalya’ya yerleşiyor ve Rossist’i kuruyorlar.Tatlı mı tatlı bir evlatları var. Adı Rossi,Lazca “iyi”anlamına.

Armut dibine düşer misali daha iki yaşında babasıyla birlikte spora başlamış.Alternatif rock ve fantastik sinema seven,yaşanmış hayat hikayeleri okuyan Rossist’in patronu Fenerbahçe’yi tutuyor.

Son söz yine Polat Dede’den..”Bizim için kazançtan önce insanı kazanmak önde gelir”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar