AK KADINLAR
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

AK KADINLAR

13 Ocak 2019 - 15:38

Bu bir güzelleme değildir.Hemen “Sen de mi döndün?”diye yorumlar yazıp küfürlere başlamayın.Bu bir durum tespitidir.Bazılarına “kızım sana söylüyorum”mesajıdır bir yerde.

Erdoğan’ın İzmir adaylarını açıkladığı toplantıda büyük bir afiş dikkatimi çekti.

Ak Parti Kadın Kolları’nın afişi.

Kısaca AK Kadınlar’ın.Partinin kadınlarından söz etmek gerek diye düşündüm.

Başarıda çok önemli işlevi olan kadınların nasıl çalıştıklarından bahsetmem lazım.Çünkü bu kadınların halkla ilişkilerde nasıl başarılı olduklarını birebir yaşayan biriyim.

Rahmetli babamın cenaze töreni Çeşme’de yapıldı.

O dönemlerde hastane başhekimi olduğum için protokoldayım.Törene kaymakam,belediye başkanı,garnizon komutanı,savcı falan geldiler doğal olarak.Siyasi yapımı Çeşme’de bilmeyen yok.

Zaten daha sonra bu nedenle de CHP den belediye seçimlerinde Çeşmelilerin gazıyla aday adayı olmuştum.İşte o cenazede CHP ilden ya da ilçeden kimse olmadığı gibi bir çelenk bile yok. Protokol ve aile dışı çelenkler dışındakiler yine o dönemde yazı yazdığım Milliyet Gazetesi ,30 yılı aşkın çalıştığım Ege Üniversitesi ve  Ak Parti’den.Ayakta durmakta zorlanan anneme destek olmaya çalışır bir yandan da gözyaşlarımı tutamazken ne göreyim? Ak Parti Çeşme İlçe Başkanı ve kadın kolları bizzat taziyedeler.Babamdan ne zaman konu açılsa bu olayı hep anlatırım.Gönüle girmek işte budur.Halkla içiçe olmak işte budur.

AK kadınlar  Semra Özal’ın “Papatyalar”ından farklı.Bırakın zengin demeyi orta sınıf ve belki de altı statüdeler.Ev ev mahalle mahalle geziyorlar.Hemen hemen herkese dokunuyorlar.Bileğini kessen CHP ye oy verecek dükkana ya da eve de giriyorlar kovulmayı göze alarak.AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı türbanlı olunca zannediyorsunuz ki bu kadınlar da öyle.Hayır türban kullanımı yarı yarıya gibi.Önümüzde yerel seçimler var bu kez yine herkese dokunmaya çalışacaklar,bu arada genel başkanlarının gönderdiği file ya da bez torbaları dağıtacaklar.

Ak Kadınlar’ın Başkanı  Lütfiye Selva Çam, “Hep  davamız için çalışıyoruz diyoruz ya..  İşte bu dava fedakarca  kollarında bir bileziği olsa dahi  o bileziğini getirip bu dava için veren kadınların omuzlarında yükseldi.

Mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaşmak için, bir çaba içerisindeyiz. Bizim Kadın Kolları olarak 3 ana hedefimiz var:Kadın teşkilatlarımızı çok sağlam hale getirip seçmenlerimize ulaşmak ve partimiz oylarını arttırmak. Temel hedefimiz aslında bu.İkincisi kadın siyasetçilerimizin sayısını arttırmak.  Ve de yereldeki kadın sayısını arttırmak .

Meclis üyelerinin seçimlerinde il ve ilçe belediyelerinden gelen komisyonlar ile beraber çalışıyoruz. Kadın hassasiyetini, kadın zarafetini siyasetimize getirmek için ciddi bir çaba harcıyoruz. Dikleşmeden dik durmaya devam edeceğiz.AK Kadınlar olarak ilk günkü aşkla zorluklara, engellere takılmadan, bundan sonrada daha önce olduğu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğimize, yılmadan yorulmadan kapı kapı dolaşacağımıza, yerel seçimlerde daha üstün bir başarıyla çıkacağımıza söz veriyoruz” diyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar