SAYIN ÖZEL, BUCALILARLA VE NEZİR'LE HELALLEŞİN
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

SAYIN ÖZEL, BUCALILARLA VE NEZİR'LE HELALLEŞİN

22 Kasım 2023 - 21:28 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 16:08

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sevdiğim, saydığım ve çok güvendiğim bir siyasetçiydi.
Türk siyasetine çok önemli katkılar sağlayarak tarih sayfasındaki yerini aldı.
Yeni Genel Başkan Özgür Özel, partiye yeni bir soluk yeni bir heyecan getirdi.
Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi krizindeki tutumu, hızlı karar alışı, CHP'nin önümüzdeki dönemde çok faal olacağının önemli işaretiydi.
Özgür Özel ve kurmaylarının, eski genel başkanları Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerinin, onun tecrübelerinden yararalanacaklarını açıklamalarının sadece sözden ve gönül almadan ibaret olmadığını çok iyi biliyorum
Nitekim, Kurultay'dan hemen sonra tüm CHP'li il başkanlarının katıldığı  toplantıda da birlik, beraberlik mesajları verildi.
Partiye, büyük hizmetler veren, Kılıçdanoğlu'nun bu gelişmelerden çok mutlu olup, Kurultay yenilgisini unuttuğunu düşünüyorum.
Bu kadar girişi neden yaptım hemen söyleyeyim.
Eski Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nu kırmaktan özenle kaçınan Özgür Özel ve kurmaylarının Kılıçdaroğlu için yapmaları gereken, ödemeleri gereken bir borçları var.
Bu borç, Bucalı göçmen delikanlısı Suat Nezir'e ve onu bağrına basan Bucalılara..
Herkesle her kesimle helalleşen Kılıçdaroğlu, çok yoğun gündemlerinin arasında Suat Nezir'le, Bucalılarla helalleşmeyi unuttu.
Suat Nezir, son yerel seçimlerde CHP'nin Buca Belediye Başkan adayı olarak açıklanmış, Ankara'daki aday tanıtım toplantısında bizzat Kılıçdaroğlu tarafından kürsüye çağırılıp eli havaya kaldırılmış ve başkan adaylığı tescil edilmişti.
Ankara'dan, Buca'ya belediye bakan adayı olarak dönen Suat Nezir, türlü ayak oyunlarıyla, tabir yerindeyse Kılıçdaroğlu yanıltılarak adaylıktan alınmıştı.

Suat Nezir o dönemde, sırf partisine zarar vermemek için sustu. Sineye çekti. İstese CHP aleyhine yayın yapmak üzere aportta bekleyen yandaş medyayı tek tek gezer ipliğini pazara çıkarabilirdi bunu kendisine yapanların. 

Ama o sessiz kalmayı, partisine zarar vermemeyi seçti. 
Burada bunu yapanların kim olduğunu yazıp tekrar bir polemik yaratmak değil niyetim.
Bir Bucalı olarak, yeni Genel Başkan Özgür Özel'den, Kemal Kılıçdaroğlu ile Suat Nezir'i helalleştirmesini ve haksız olarak elinden alınan başkanlığın bu dönem geri verilmesini öneriyorum.
Ülkenin içinde bulunduğu bu zor durumda işinin çok zor olduğuna inandığım CHP Genel Başkanı Özel'in, Bucalılar için çok önemli olan bu  haksızlığa son vermesi ve haklıya hakkını teslim etmesi parti içi barışı daha yükselecektir.
Buca helalleşmek istiyor Sayın Özel.
Bunu lütfen yapın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar