MİTHATPAŞA SAKİNLERİ VALİ'Yİ BEKLİYOR
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

MİTHATPAŞA SAKİNLERİ VALİ'Yİ BEKLİYOR

27 Mayıs 2022 - 22:50 - Güncelleme: 25 Nisan 2023 - 23:10

Eğer bir bölgeyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacaksa, o bölgede yaşayanların görüşüyerinin alınmasında büyük fayda var.

Eğer kağıt üzerinde planlama yapılır ve uygulamaya konulurrsa hiç istemyen durumlar ortaya çıkabiliyor.

İyi niyetle başlatılan bir uygulama büyük tepkilere neden olabiliyor.

Mithatpaşa Caddesi'nin Depo Kavşağı ile Küçükyalı Kavşağı arasının tek yön yapılması konusunda hiç bir yorum yapmadan bu bölgede yaşayanların görüşlerini paylaşıyorum. Bu uygulamayı UKOME'ye teklif eden Sayın Valimizin bu konuyu bir kez daha gözden geçirmesinde ve semt sakinlerinin ve Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Nedim Altan'ın sesine kulak vermesinde büyük yarar olacağını düşünüyorum. Mithatpaşa ve çevresinde yaşayanların en büyük isteği Vali'nin gelip kendileri bir toplantı düzenlemesi ve eleştirileri yerinde görmesi. 

İşte yeni uygulama ile ilgili Mithatpaşa ve çevresinde yaşayanların görüşleri:

Şahender Gülbay: Hakimiyeti Milliye İlkokulu karşısındaki sahile çıkan sokak sabah ve akşam saatlerinde inanilmaz sıkışık ve gürültülü oluyor. Evlerimizde duramıyoruz. Genç polis memuru arkadaşlar ne yapacağını şaşırmış haldeler. Bir an önce eski haline dönmesi talep ve ricamızdır.

Ertan Parlar: Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.Yazınıza tamamen katılıyorum. Yaşayanlar memnun olmadı. Okul servisleri ve indirme bindirme Sahil bulvarından yapılıyor cep olmadığından kazalar olmaya başladı.

Cafer Dagkurs  :Sıkıntı yaratıyor bu çözüm hadi alıştık diyelim ama yönü yanlış konakta üçkuyulara doğru tek yön olmalıdı. Sebebi sahil yolunun trafik akışından denize taraf üç kuyulara doğru bu durumda yaya karşıya geçişlerde sıkıntı.

Kamile Akgün Aydaş: Acilen kaldırılması gerekli yeni yapilan sahildeki apartmanların altına bile otopark yaptirmadilar. Nasıl izin aldı bunlar bilmiyorum hala devam ondan sonra trafik sorunu olur tabi en baştan beri parayı verip otoparkları dükkanlara katlara cevrilmesine izin vermeselerdi güzelim İzmirimiz Mithatpaşa caddemiz bu hale gelmezdi. Ceza sorun çözmez araçları nereye park edeceğine çözüm lazım tüm yolun altını otoparka çevirin bari nereye park edecek bunca araç.

Sevinç Seles: Karşıdan karşıya geçmek biz yaşlılar için çok tehlikeli.yolun ortasına gelmeden arabalara yeşil yanıyor.. Arabalar kırmızı ışıkta geçiyor.Geçen gün karşıya geçmek için üç defa yeşil yanmasını bekledim.denetim az. 

Serhan Erdoğrucular: Tam bir kaos rezalet

Hasan Kulakoglu: Üstad kimler için yazmış bilmem ama hiç olmazsa kangren olmuş yaraya bir merhem oldu.Ben tek yönü destekliyorum iyi bir uygulama olmuş.

Cenk Merey: Nevzat bey bir İzminli olarak söylüyorum.Sözüm meclisden dışarı ama zihniyet ve kafa yapısı değişmediği sürece ne bir önlem yapılabilir, ne de bir değişim. Uzun yıl oldu isviçre,de yaşıyorum.burda her binanın muhakkak otoparkı vardır.Öyle kafana göre yolun kenarına arabanı koyamazsın. Türkiye’de mütahitler binayı çıkarlar giriş katını otopark diye gösterip belediyeden nasıl oluyorsa oturum alıp dükkana çeviriyorlar.Bu durum şimdi değil evelliyattan beri hep aynı. Saygılarmla.

Yesim Basarır :Mithatpaşa caddesi tek yön olduktan sonra tam anlamıyla kilitlendi. Hem sahil yolu hem de iç caddede trafik felç. Artık günün her saatinde yoğunluk var. Acil olarak eski sisteme dönülmesi gerekiyor

M. Sinan Bezircilioğlu: Kalemine sağlık üstadım. Yeni uygulamanın menfi tarafları kesinlikle müspet taraflarından çok daha fazla maalesef…Bu yanlış uygulamadan biran önce dönülmesi dileğiyle…
Ayşegül Damlapınar Pinarli : Lütfen acil başka çözümler bulun ..Ya da çift taraflı araba park etmeyi yasaklayın. Zor olan şeyleri daha da zorlaştırıyorsunuz..Kazalar oluyor lütfen sağ duyulu olalım.

Ali Ayanoğlu :Uygulama tek kelime ile yanlış geliş istikâmeti sıkıntılı. Taksi çağırsak haklı olarak abi aralardan geliyoruz kafadan taksimetre 15  lira yazıyor diyorlar.Bu çözüm tutmadı. Burası Fevzipaşa Bulvarı ile Gazi Bulvarı değil Vatandaşın yaşam mahalli.

Serdar Şatafatlı: Mithatpaşa Cddesi'ni tek yön yapmak kadar mantıksız akıl dışı bir uygulama olamaz. 
Atilla Sepetçioğlu : Mithatpaşa caddesinin kapatılması ile araçlar İnönü caddesine akın etti ve trafik özellikle işe gidiş dönüş saatlerinde çekilmez hale geldi

Sami Yelek :Bir an önce eskiye dönülmeli.

Serdar Dincoglu : Güzel tespitler, karşılıklı park etmek yolu daraltıyor çözüm orada.

Ömür Aydın: Çok yanlış bir uygulama...gidiş trafiği korkunç...henüz bilmeyenler karşı taraftan geliyor ve kazalara sebeb olacak...bu nasıl çözümsüz bir uygulamadır...

Doğan Topçuoğlu : Bence yönü üçkuyulara doğru tek yön olabilir

Ceyhun Bayık: Merhaba bu alınan karar neye dayanılarak alındı? Bölge insanına soruldu mu? esnafına soruldu mu? bu tür uygulamaları daha önceden soruşturarak almaları gerekir.gelip esnafına soracaksın çünkü bizler burada yaşıyoruz..sabahını akşamını biliyoruz..Bu uygulamdan derhal vazgeçilmelidir..lütfen maşa başı kararlarından vazgeçilsin....büyük bir trafik kirliliği oluşturuldu.

Gul K.: Tamamiyle katılıyorum!!...

Semih Gürçay : Tek yön uygulaması tam bi rezalet ayağım sakat 10 numara otobüsümüz vardı şimdi kullanamıyoruz .

Tam35 :F.. Altay istikametine gidebilmenin tek yolu İnönü caddesi oldu. Göztepe'den başlayarak, Güzelyalı da son bulan ara sokaklardan geçiş Poligon Deresi engeii ile İnönü Caddesi'ne yöneliyor.  Halka sorulmadan yapılan her keyfi uygulama dayatmadır.

Kadriye Doğan : Son derece sakıncalı bir karar yogunluk deniz tarafinda arttı.Trafik felç. Biz yaşlilar evlerimize asla ulasamiyoruz.  Hemen vaz geçilmeli lütfen

Ömür Aydın : Çok yanlış bir uygulama, gidiş trafiği korkunç.. Henüz bilmeyenler karşı taraftan geliyor ve kazalara sebeb olacak...Bu nasıl çözümsüz bir uygulamadır...

Ufuk Gökçamlı Tam bir rezalet. Hayatımızı nasıl zorlaştıracaklarını düşünüp uygulamaya geçiyorlar. Zaten tramvay hayatı zorlaştırmıştı. Bu üstüne tuz biber oldu. Park eden arabalarla başedemeyince Türk usulü çözüm. Bu kadar saçmalık nasıl yapılabilir anlamıyorum

Özlem Mayda: Güzelyalı yolu çok dar bir yol iki aracın bile yanyana geçmesi çok zorlaştı. Park edilen arabalarda yolların daralmasına sebeb oluyor.

Serpil Öcal
Bu önemli konuya değindiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ben tek yön sokağında oturmaktayım. Aşırı derecede artan  trafik yoğunluğu nedeniyle kavgalar, dayanılmayacak dereceye ulaşan gürültü var.

Derya Delen Aktuglu : Mithatpaşa’yı tek yön yapmak yerine 2, bazı yerlerde 3 sıra parka engel olsalar.

Evren Atasoy: Bu akıl kimden çıktı çok merak ettim

Altan Demirdeş: 20 tane çeki aracını ve şimdiki trafikçilerin yarısını 10-15 gün 24 saat sahada tutsalar, kimse 2.ve 3.sıra park edemez ve eski sisteme dönülebilirdi.

Oksan Yalimli Kapdağli : 2 şerit arabalara çare bulsunlar olay çözülür,

Laika Erçora:çift taraflı park etmeyi yasaklamadıktan sonra sorun çözülmez,bu kadar araç nereye park edecek sorusu ise ayrı bir sorun

Aysel Bozoklar Aydin: Zararın neresinden dönülürse kardır.

Erdinc Karademir : Bence çok yararlı oldu; trafikte gözle görülür bir rahatlama var.
Eğer esnaf için(alış veriş açısından) kötü olmadıysa, umarım kalıcı olur!..

Hülya Arapoğlu Gündoğdu : Malesef tek otobüsümüz vardı,şimdi o da dönüşte kıyıdan geliyor Peki hiç düşünülmez mi yaşlılar o caddeyi nasıl aşıp geçicek. Evet trafik yol çok sıkışıktı ancak o üçlü parketmelere karşı yoğun bir kontrol de olmadı hiç bir zaman,üçüncü sırayı park eden hemen cezasını almalıydı malesef denetim yoktu . Ama şimdi hem yol kapanmış hem de her yer trafik polisi kaynıyor, oldu mu bu. Malesef inanılmaz mağdur bırakan bir uygulama.

Cihan Hebiloglu : Valilik kararıyla yapılan uygulama.ve en az 3 ay değişemez.3 ay sonra değişmesi dileğiyle tam bir rezalet oldu tek yön.bunun yani sıra guzelyali esnafı isleri % 70 dustu.cok yazık .bi an once hemen değişmeli.3 ay kimse dayanamaz.

 

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Özan Yıldırım
    1 yıl önce
    Maalesef tek yön uygulaması İstenildiği gibi sonuç vermedi bence alternetif yollar üretmemiz lazım

Son Yazılar