MİTHATPAŞA CADDESİ'NDE TEK YÖN TUTMADI
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

MİTHATPAŞA CADDESİ'NDE TEK YÖN TUTMADI

26 Mayıs 2022 - 20:30 - Güncelleme: 25 Nisan 2023 - 23:13

Her hizmetin amacı, halkın yaşamını kolaylaştırmak ve rahat etmesini sağlamaktır. 

Mithatpaşa Caddesi'den geçtiğimiz Cuma günü başlatılan Tek Yön uygulaması da mutlaka iyi niyetle başlatılmış bir çalışma fakat yaşananları görünce istenilen sonucun alınamadığı çok açık görülüyor.

20 Mayıs Cuma günü, Mithatpaşa Caddesi 16 Sokak (Depo Kavşağı) ile Küçükyalı 99/1 Sokak (Küçükyalı Kavşağı) arasında  Konak istikametine doğru Tek yön uygulaması başlatıldı.

Bu uygulama kararının alınması teklifi İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'nin tarafından UKOME'ye verildi.UKOME'den çıkan kararla da uygulamaya konuldu.

Mutlaka iyi niyetli olarak başlatılan bu çalışmanın getireceği rahatsızlıkla belli ki çok iyi araştırılmamış. 

Yaklaşık 10 yıl önce de Mithatpaşa Caddesi'nde tek yön uygulaması başlatılmış  ve getirdiği rahatsızlıklar büyük şikayetlere yol açınca vazgeçilmişti.

Aradan bu kadar yıl geçtikten sonra tekrar bu uygulamanın yaşama geçirilme isteğini anlamak zor.

Hani derler ya, "Ameliyat iyi geçti ama hasta öldü..."

Mithatpaşa Caddesi'ndeki uygulama tam da böyle.

Kağıt üzerinde mükemmel görünen uygulama yaşama geçirilince telafisi mümkün olmayan şeylere yol açacak gibi görünüyor.

Bir kere, uygulama nedeniyle araçlar indi bindi işlerini yolun sağında yapmaya başlayınca, Konak istikametine doğru yolun solunda olan esnafın işleri bıçak gibi kesildi.

Yolun bir tarafı harektlenirken diğer tarafı sessizliğe büründü adeta.

Bu uygulamanın getirdiği en önemli tehlikelerden biri de ara sokaklardaki trafik yoğunluğunun artması.

Üçkuyular istikatine gidebilmek için Mithatpaşa  Caddesi'ni kullanamayanlar ara sokaklardan oraya gitmeye çalışıyor. Düne kadar bu sokaklarda araç trafiği yok denecek kadar azdı. Şimdi vızır vızır işliyor. Sokaklarda özgürce oynayan çocuklar büyük tehlike altında. Allah korusun her an telafisi mümkün olmayan kazalar yaşanabilir.

Bir de bu uygulamanın yapıldığı bölgeyi kullanan 10 numaralı otobüs var. Bu otobüsü genellikle yaşlılar kullanıyor.  Bu otobüsün güzergahı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na kaydırıldı ve Mithatpaşa Caddesi'ndeki 4 durak iptal edildi. 

Konak'tan Göztepe'ye gelmek isteyen bir yol, otobüs güzerganının alındığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda durak olmadığı için Üçkuyular'a kadar gitmek ve oradan evine en az 1 kilometre yürümek zorunda

Gündüz mesai saatlerinde polis memurları gerçekten özveri ile çalışıyorlar. Fakat belli bir saattenr sonra denetim azalıyor ve cadde gidiş geliş trafiğine dönüyor. Her an büyük bir kaza yaşanabilir. 

Uygulamanın yapıldığı bölgede yaşıyorum.

Yolda yürürken önümü kesip, bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyorlar. Memnun olduğunu söyleyen tek kişiye rastmadam dersem inanın abartmış olmam.

Ara sokaklarda yoğunlaşan trafik nedeniyle çocuklar ezilmeden,

Zaten iyi olmayan işleri daha da azalan esnaf kepenkleri indirmeden. 

Büyük ve içimizi yakan kazalar yaşanmadan,

Evlerine dönmek için uzun bir yol yürümek zorunda kalan yaşlılar kalp krizi geçirip ölmeden yetkililer gereğini yapmalı.

Sayın Emniyet Müdürüm, bölgeye gelip burada yaşayanlarla biraz vakit geçirip sohbet etmenizde fayda var. 

 

YORUMLAR

  • 12 Yorum
  • Tuncay Armağan
    1 yıl önce
    Harika bir uygulama. İnanılmaz bir şekilde trafiği rahatlattı.
  • Selçuk Yüksel
    1 yıl önce
    Personel servisleri Sahil yolundan yolcu alıyor en azından oraya servislerin yanasacagi cepler yapilabilrdi. Bu karar cinayete teşebbüs gibi bişey. İki adımlik Üçkuyular gidebilmek için sokak aralarında neredeyse rodeo yapiyoruz... Net olarak bu uygulama biz Güzelyalı halkına iyi gelmedi..
  • Şahender Gülbay
    1 yıl önce
    Hakimiyeti Milliye İlkokulu karşısındaki sahile çıkan sokak sabah ve akşam saatlerinde inanilmaz sıkışık ve gürültülü oluyor. Evlerimizde duramıyoruz. Genç polis memuru arkadaşlar ne yapacağını şaşırmış haldeler. Bir an önce eski haline dönmesi talep ve ricamızdır.
  • Doğan topçuoğlu
    1 yıl önce
    Bence yönü üçkuyulara doğru tek yön olabilir
  • ceyhun BAYIK
    1 yıl önce
    Merhaba bu alınan karar neye dayanılarak alındı? Bölge insanına soruldumu? esnafına soruldumu?bu tür uygulamaları daha önceden soruşturarak almaları gerekir.gelip esnafına sora-caksın çünli bizler burada yaşıyoruz..sabahını akşamını biliyoruz..Bu uygulamdan derhal vazgeçilmelidir..lütfen maşa başı kararlarından vazgeçilsin....büyük bir trafik kirliliği oluşturuldu.
  • Gul K.
    1 yıl önce
    Tamamiyle katılıyorum!!...
  • Semih gürçay
    1 yıl önce
    Tek yön uygulaması tam bi rezalet ayağım sakat 10 numara otobüsümüz vardı şimdi kul***amıyoruz .akp zihniyeti bunlar seçim yaklaştıkça baskılar artıyor gözümüzü açalım ileriye koşalım.
  • Tam35
    1 yıl önce
    Bu uygulamayı hayata geçiren her kim ve her kimlerse aklından zoru olmalı .F.Altsy istikametine gidebilmenşn tek yolu İnönü caddesi oldu. Göztepe den başlayarsk, Güzelyalı da son bu*** Ara sokaklardan geçiş poligon deresi engeii ile İnönü caddesi ne yöneliyor. Bu uygulamayı başlatanlar kimlerse gözleri kör olsun. Elleri ayakları, dilleri tutulsun. Hayatları zindan olsun. Halka sorulmadan her keyfi uygulama dayatmadır. Bu dayatmaya imza atanlar ayakta duracak dayanak bulamasın. Hayatı halka zehir edenlerin , hayatları yol olsun
  • Mehmet Özçelikyıldız
    1 yıl önce
    Çok doğru tespit olmuş büyük bir hata çünkü inşallah kısa sürede eski haline geçer
  • UFUK GİRGİNER
    1 yıl önce
    Kargaşa ve karmaşa sadeleşince bazı dostlar rahatsız;;;Caddenin hangi tarafındaki esnaf iş yapıyor ki(gıdacılar ;kebapçılar hariç) çift sıra park sonucu 10 numaralı otobüs yolcularını bir saatte konak \'a ulaştırıyor;;;sakinlik dokundu gibi; çocukları sokağa değil;;parklara götürünnn;;;
  • Raziye Akata
    1 yıl önce
    Böyle cozum mu olur ya hastas var sakati var insankara eziyettir bu. Yolun sag ve soluna arac park ettirilmezse bu is cözulur. Lutfen sayin yetkililer siz in vereceginiz cevap co cok onemli Özel araclariyla evlerine ise gidecekler icinde bu pahalilikta siz hesabini yaparsiniz sizlere guveniyoruz vatandaslarinizi dusunursunuz
  • Kamile Akgun
    1 yıl önce
    Kesinlikle katılıyorum acilen bu uygulamaya son verilmeli..madem İzmir adına bir karar veriliyor keşke İzmirli ve Mithatpaşa caddesi esnaf ve oturanlarina da bir anket düzenleyerek tekntek görüş alarak verilse hani izmirimiz bizim ya ..uygulama felaket polis anonsu ve her an ceza yazılacak stresinden bezdik..bir ön numaramizi bırakmışlardı Mithatpaşa sakinlerine onunda aldılar yapılmaya çalışanın ne düğünü anlamak mümkün değil..ceza***diriliyoruz sanki...sayın yetkililer aldığınız kararlarla bize cilenvermekten başka hiç bir şey yapmadığınız üzülerek bdirmeknksyerim..bu uygulamayı kaldırıp on numara otobüsü aynen geri göreve iade edin

Son Yazılar