Yenikapı ve Yeni Türkiye
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Yenikapı ve Yeni Türkiye

15 Ağustos 2016 - 17:21

Millet olmak öyle kolay bir olgu değildir.

Aynı topraklar üzerinde yaşayacaksın, aynı dine inanacak, aynı dili kullanacaksın.

Tarih birliğin, kültür birliğin olacak ve aynı duygu, gelenek ve görenekten geleceksin.

Türkiye gibi bir ülkeyi, imparatorluktan sonra arda kalan topraklarda, 72 çeşit insan topluluğundan tek bir millet yapmak kolay mıydı?

Bu değişik toplulukları tek millet haline getirebilmek için gereken referans nereden geliyordu? Bunların cevabı, ülkemize göz dikmiş emperyalist güçlere, 7 düvel devlete, sömürgeci ülkelere karşı verdiğimiz Milli Mücadeledir.

Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye'nin her kimliğini ve her rengini harmanlayarak dağılan Osmanlı'dan , esarete boyun eğmeyen bir millet yarattık.

15 Temmuz'da da bu millet Kurtuluş Savaşı ruhuyla Türkiye düşmanlarına karşı milli bir mücadele vermiştir.

Bağımsızlığımıza karşı yapılan saldırı karşısında Türkiye halklarının ortak mücadelesi sonrası hem muhalefet partilerinin hemde iktidar partisinin Yenikapı'da bir araya gelmesi ve ortak mesaj vermeleri  Yeni Türkiye'nin kapılarını açtı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten, Nazım Hikmet'ten, Necip Fazıl'dan , Ahmet Arif'ten , Mehmet Akif'ten alıntılarla halka birlikte seslenen siyasi parti liderlerinin mesafelerini koruyarak, kendi kişiliği ile ortak bir noktada buluşması çok önemliydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletten af dilemesi, öz eleştiri yapması ve bu yaşananlardan ders aldıklarını söylemesi, ''Yenikapı'da yeni bir sayfa açacağız demesi çok önemliydi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, ''Bu birleştirici tabloyu ve uzlaşma siyasetini devam ettireceğiz sözünü vermesi ,

Kılıçdaroğlu'nun ''Cami,kışla ve adliyenin siyasete girmemesi gerektiği''söylemi ,

Bahçeli'nin, ''Siyasi yaşamımızda, husumet öfke ve kin yerine,barış uzlaşma ve müzakere almalıdır'' demesi çok önemliydi. 

Alnı secdeye değen herkesin vatansever olamayacağı, o gece meyhaneden fırlayarak tankların altına yatanların da vatanı için canını verebileceği ve yaşam tarzından dolayı rencide edilmemesi gerektiği ve laikliğin çok önemli olduğunun vurgulanması çok önemliydi.

Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti siyasi yaşamında hiç bir miting de Cumhurbaşkanı ile iktidar ve muhalefet partileri bir araya gelmemişti.

İlk defa siyasi parti liderleri Alevi, sünni , sağcı, solcu ,liberal ve Türk , Kürt, muhafazakarlar, demokratlar, dindarlar, laikler, milliyetçiler, ülkücüler, alperenler ve  yurtseverlere birlikte seslenme imkanı buldular.

Üst kimliklerini, siyasi kimlikleri ve farklı renklerini evlerinde bırakarak Yenikapı'ya yeni bir şeyler söylemek için geldiler.

Onları buraya toplayan  şey vatan, millet, bayrak ve demokrasi sevgisiydi.

Bu sevgi siyasetler arası barışı sağladı.

Türk bayrakları altında toplanan değişik siyasi parti üyeleri,o güne kadar kalplerini kırdıkları, sözleriyle canlarını yaktıkları, o güne kadar birbirlerine ters baktıkları insanlarla barıştılar.

Yenikapı ve 81 İl'de Türkiye'nin ayağa kalkması yeni bir Türkiye ilanıdır.

Bütün dünya bundan sonra Türkiye'de darbe yapmaya kalkacakların neyle karşılaşacaklarını görmüşlerdir. 

Yenikapı bu millet  bu ülkeyi vatan kıldığını bir kez daha 7 düvele göstermiştir.

Bundan sonra emperyalistler ve iş birlikçileri Türkiye'yi dizayn edemiyeceklerini ve ellerini ayaklarını Türkiye'den çekmeleri gerektiğini öğrenmişlerdir.

Hepimizin, tüm siyasetçilerin ya da siyaset yapmaya kalkanların bu yaratılan yeni Türkiye iklimini canımız gibi korumamız gerekir.

Bu iklimi bozmak isteyenlere karşı hep beraber mücadele etmeliyiz.

Son Yazılar