Trump başkanlığı nasıl kazandı?
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Trump başkanlığı nasıl kazandı?

11 Kasım 2016 - 19:51

Aylar süren kirli ve belaltı bir seçim sürecinden sonra  ABD'nin yeni başkanı Trump oldu.

Türkiye de bu seçimleri çok yakından takip ettik. Çünkü ABD'nin FETÖ VE PKK-PYD ile ilişkileri nedeniyle Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor.

Trump'ı kendi partisi Cumhuriyetçiler bile desteklemeyeceklerini söylemişlerdi. Demokratların adayı Clinton'u ise Obama başta olmak üzere, medya, elit tabaka, şöhretli artistler, sanatçılar sporcular  desteklemişlerdi. Ancak statikonun tam ortasında olan Clınton, eski Obama politikalarından başka bir şey sunamadı.

Yeni hiç bir şey vaat edemedi.

Toplumun, ''Bölünmüşlüğünü'' ve ''Beyaz öfkeyi''göremeyecek kadar halktan uzaklaşmışlardı. Kendisini destekleyen seçkinler ve kontrollerindeki medya kendi toplumunun nabzını tutamaz olmuşlardı.  

ABD'de 2001 terör olayından sonra,zBeyaz Saray  ve Kongre, Başkanlık makamı, halkın temsilcileri yani mevcut iktidar eğitimden sağlığa,altyapıdan sanayiye, işsizlikten yükselen ayrışmaya içerdeki sorunlara çözüm aramaya öncelik vereceklerine, ''Dünyayı Kurtarma''nın daha öncelikli olduğunu zannettiler.

ORTA DİREKİN ZAFERİ

Hata yaptılar. Orta direk ABD'nin milli gelirinin %62 sine sahip iken yanlış politikalarla  %43 lere geriledi. Zenginler milli gelirin %29' una hakim iken bugün %49 lara yükseldi.  

2. Dünya Savaşı sonrası dünyaya hakim olan güçlerin ortaya çıkarıldığı  NATO, AB, BM yavaş yavaş önemini kaybetmeye başladı.

Bunların 3. dünya ülkelerini aşağılamak, sömürmek, köleleştirmek amacıyla  kurdukları kurumların gerçek yüzleri ortaya çıkmaya başladı. Sadece 5 ülkeden ibaret oldukları halde kendilerine uluslararası toplum diyen bu çıkar ortaklığına,bu güce karşı artık bu güne kadar sömürülen, ezilen halklar isyan etmeye başladılar.  

Dünyaya hakim olduğunu söyleyen ABD yöneticilerinin aslında kendi ülkelerine hakim olamadıklarını 7 Kasım'da gördük. Derin devleti, elit tabakanın, medyanın, sanatçıların, sporcuların,akademisyenlerin, kanaat önderlerinin dünya genelinde linç etmeye çalıştıkları Trump denilen acemi politikacıya ABD'yi teslim ettiler.

Trump orta direk üzerine oynadı.

Beyaz ve mavi yakalı iş gücüne''Ücretleriniz geriliyor, iş bulamıyorsunuz. Sizleri koruyacağım''dedi. Halkla bütünleşti, dokundu, sorunlara çare olacağını söyledi. Clinton ise etrafı ile kendisiyle alay etti, küçümsedi, hor gördü. Vatandaşın dertlerini, beklentilerini okuyamadı, anlayamadı ve ''Nasıl olsa ben kazanırım''rahatlığı içinedüştü.  

Trump büyük işler yapma vaadiyle seçimi kazandı,Clınton Demokrat yönetimin yaptığı yanlışlar nedeniyle kaybetti.

Aslında kaybeden Obama ve Demokratların yanlış politikaları.

Bu başkanlık seçimi Bush'tan Obama'ya 16 yıllık, halktan kopuk elit ABD politikalarının iflasıdır.

ABD'nin sade orta direk vatandaşlarının da zaferidir, başarısıdır.

CLİNTON GÖREMEMİŞ

Seçim sonuçlarından sonra Clinton, ''Gördük ki bizim ülkemiz bildiğimiz tahmin ettiğimizden daha bölünmüş haldeymiş. Biz bunu göremedik''diyerek ABD Toplumundan ne kadar uzaklaştıklarının farkında olmadıklarnı açıkça ifade etti.

Başkalarının topraklarını feth ederek, yerlileri katlederek ,Afrikalıları getirip köleleştirerek. 4 yıl süren iç savaşta 1 milyona yakın ölü ve kayıplarla ''Birbirini katlederek,ortaya çıkmış bir ''Birleşik Devlet''ten bahsediyordu. Artık birleşik değil aslında bölünmüş  olan ABD için Trump, ''Herkesi kapsayan bir Demokrasi'' ve ''Herkesin Başkanı''olma sözünü verdi.       

Son Yazılar