Ne olacak bu CHP'nin hali?
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Ne olacak bu CHP'nin hali?

10 Aralık 2016 - 21:48

 Serdar Değirmenci, CHP nin ilkeleri ve iktidarı için yaşamı boyunca mücadele eden bir örgüt emekçisi, bir görev adamıdır.

Bu haftaki köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İl Başkanları toplantısında söylediği, ''Meyhanelerden çıkmalıyız. Kafalar iyi iken, ülkeyi kurtarmaktan vazgeçmeliyiz'' diyerek serzenişte bulunmasına karşılık, ''CHP son 5 yılda 3 genel seçim,1 referandum,1 yerel seçim,1 cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişken 'Ekmek için Ekmelettin' diye slogan attırılırken 'FETÖ cü yazarları alkışlatılırken nasıl içmesinler?'' diye sormuş ve ''Kahırlarından içiyorlar ''diye ilave etmiş. 

Gerçekten CHP'de son zamanlarda yaşananlar karşısında bu güne kadar sessiz kalan parti tabanı tepki göstermeye başladı. Bazı yazarlar, bazı milletvekilleri, PM üyeleri yüksek sesle karşı çıkmaya başladılar.

CHP Milletvekili Dursun Çiçek, PM üyeleri Mehmet Ali Çelebi, Celal Ülgen'den ilk tepkiler geldi. Bolu milletvekili Tanju Özcan, ''Yeter artık sabır sabır bir yere kadar, ben Atatürk'ün kurduğu gibi bir CHP istiyorum. Oraya buraya savrulan bir parti istemiyorum'' diyerek gelinen noktanın ciddiyetini anlatıyordu.

CHP örgütü de artık sorgulamaya başladı.

Kılıçdaroğlu, FETÖ ile ilişkileri tespit edilen ve üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırılan Doç.Alper Keten ve Prof.Dr. Ahmet Caner Yenidünya'yı neden CHP parti meclisine taşıdı?

Tepkilere rağmen neden bunları Bilim Platformu listesine aldı?

FETÖ'cü olduğunu bildiği halde Fatih Günsul'u başdanışman koltuğuna neden oturttu? FETÖ'cü ''Karşı Gazetesi'' genel yayın yönetmeni Eren Erdem'i CHP'den İstanbul'a milletvekili neden yaptı?

Bu zat yanına Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu'nu alarak terör örgütlerinin eylemlerine katılınca neden uyarılmadı?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı yaptırılan Erkan Karaaslan, milyonlarca lirayı FETÖ'ye aktardığı, CHP'li belediyeyi Fetö üssü gibi kullandığı ve bu suçlardan cezaevine alındığında Kılıçdaroğlu ne yaptı?

Kardeşi Celal Kılıçdaroğlu FETÖ'den tutuklanan Karaaslan'ın 110  CHP'li belediyede danışmanlık adı altında para aldığını, ihaleleri kendi FETÖ'cü yandaşlarına verdirdiğini böylece CHP'li belediyeleri soyup soğana çevirdiğini belgeleriyle kendisine gönderdiğinde niçin sessiz kaldı?

Bunları söyleyen kardeşinin MYK'da kesin ihracını neden istedi?

Adana'da gerçekleşen mitingte FETÖ'cü Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan,Ali Bulaç gibi isimleri CHP'lilere neden alkşlattı?

CHP Adana milletvekili Elif Doğan Türkmen, ''Miting öncesi genel başkanın konuşma metni ile ilgili önerilerde bulunduk,dikkate almadı. FETÖ'cüleri alkışlattı. Ben kendi adıma alkışlamadım'' dedi bu doğru mu?

FETÖ'cü yazarları da sayarak, ''Onlar şimdi hapiste ama onlar aynı zamanda Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkan  meydanda, Mustafa Kemal'in meydanında'' derken CHP nin özgürlük ve demokrasiye sahip çıkan gerçek Atatürkçülerin canını acıtacağını düşünmedi mi?  

Tutuklanan, PKK'ya arkasını dayayan HDP'li milletvekillerine ve PKK'ya yataklık yapan belediye başkanlarına kol kanat gererken, şehit edilen asker, polis,korucu ve masum vatandaşların kemiklerinin sızlayacağını akıl etmedin mi?

Kartal'daki, ''TeslimOlmayacağız'' mitingine davet için basılan afişlerde hem CHP hem de HDP logosu  kullanıldığından haberi var mı?

Milletvekilleri Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel'in de katıldığı bu mitingte CHP ve HDP flamaları birlikte, ''PKK Halktır, halk burada, Kürdistan Faşizme mezar olacak''sloganları atıldı mı?

CHP İl başkanı ve il örgütünün katıldığı, ''vur vur gerilla'' marşı okunurken, arka planda Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı resminin bulunduğu bayrağımız ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın resmi  bir arada bulunuyordu. Bunlardan haberi yok muydu?

Bu sorulara ne cevap verilir bilemem.

Ancak bildiğim tek şey var Kılıçdaroğlu'nun bu yaptıkları, bu siyaseti hiç bir şekilde CHP örgütü tabanının gerçek duygu ve düşüncelerini yansıtmıyor.

Gerçek Atatürkçü CHP tabanı FETÖ'ye ve PKK'ya karşı bakışı bu değildir.

CHP tabanı, örgütleri artık bütün gerçekleri görüyorlar ve gereğini yapacaklarını düşünüyorum.

Eğer gereğini kendileri yapamazlarsa FETÖ'yü kullanan uluslararası güç, Baykal'ı indirip, Kılıçdaroğlu'nu genel başkan yapan bu karanlık güç, deşifre olan, yüzü eskiyen FETÖ'cülerin yerine  yeni yüzleri getirmeye başladı.

Yüzü fazlasıyla eskiyen, başarılı olamayan Kılıçdaroğlu'nu biraz daha kullanıp yerine kullanabilecekleri yeni bir yüzü hazırlıyorlar. Haberiniz olsun.                                                            

Son Yazılar