Küresel baronların Katar oyunu
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Küresel baronların Katar oyunu

11 Haziran 2017 - 20:11

İslam ile demokrasinin birlikte yaşayabilme yapılanmasından rahatsız olan küresel baronlar, Orta Doğu'da,  kuklalarının ellerine verdiği senaryolarla yeni bir oyun sahneye koydular. Irak ve Suriye'deki şii-sünni ayrışmasıyla yetinmeyip, sünniler arasındaki birlikteliğe de göz diktiler.

Yüzyıl önce batılılaşma-demokratileşme yalanlarıyla coğrafyamızı paylaşmak isteyen sömürgeciler, bu sefer de Katar üzerinden bölgeyi dizayn etmek istiyorlar. Asıl amaçlarını saklayıp, gerçekleri söylemeyip uydurma sebeplerle bölgede yeni bir kaos yaratmak istemeleri tam bir tiyatrodur. 

ABD Başkanı Trump'ın, ''Katar  teröre destek veriyor, derhal bundan vazgeçmeli'' demesi inandırıcı olamaz. Çünkü seçim öncesi dünya kamu oyuna, ''Deaş'ı Obama ile birlikte Clinton'ın kurduğunu açıkça ve defalarca açıkladı. Hatta dünyanın çeşitli bölgelerindeki örtülü ve açık darbeler ile yapılan rejim değişikliklerin arkasında da ABD'nin olduğunu söyledi.

Katar'ın Deaş'a ve teröre destek verdiği gerçek değildir bir bahanedir.

Asıl mesele Katar'ın bağımsız politikalar izlemesidir.

Suudi Arabistan kralının dümen suyuna girmemesidir.

Diktatörlüklere meydan okuduğu içindir,

Suud'un boyunduruğu altına girmeyi kabul etmediği içindir.

Şiddete bulaşanları desteklediği içindir.

Katar'ın günahı, yerleşik Orta Doğu nizamına karşı değişimi yani Arap Baharını desteklemiş olmasıdır.

El-Cezire'nin suçu da eleştirel ve muhalif görüşlere bir tartışma platformu sunmasıdır.  

Teröre destek verdiği ispatlanan AB ve ABD'nin, Katar'ı  bölgedeki despot yönetimlerin gözünde eşkiya, bozguncu, anarşist kaos tüccarı ve terörist gibi göstermeye çalışmasına kimse inanmaz. Aslında, yapılmak istenen bölge halklarının demokratik taleplerini, özgürlük arayışlarını, kendi topraklarına ve zengin kaynaklarına sahip çıkma iradelerini engellemek,zayıflatmak ve darbelere zemin hazırlamaktır.

Yüzyıl önce İngiltere'nin Osmanlı'ya karşı Arapları kışkırtmak istediğinde o zamanda direnen ve daima Osmanlı'nın yanında yer alan Katar, bu gün de Türkiye'nin yanındadır. Bölgede değişim kanadında olan nadir ülkelerden biridir. Dost gördüğü Türkiye'yi örnek görmekte ve topraklarında Türk Askeri Üssü açmasını istemektedir. 

Türkiye, Küresel Baronların bölgedeki  taşeronları aracılığı ile oynamak istediği bu oyunun farkındadır. Kendisini de yakında ilgilendiren bu senaryonun. Emperyalist hesapların yapıldığı,çıkarların ön planda olduğu bir çatışma olduğunu görmüştür. 

Kendisine verilmek istenen figüran rolünü kabul etmemesi doğru bir karardır.

İçimizdeki işbirlikçilerin  felaket tellallığına kulak vermeyerek, doğru bildiği yolda ilerlemelidir.

Küresel doğrularımızı koruyarak,milli menfaatlerimizi muhafaza edip, bölgedeki duruşumuzu bozmadan ve oynanan oyunun Türkiye'ye kadar uzanabileceğini unutmadan, Orta Doğu'daki bu  üst üste çıkarılan yangınlara karşı önlemleri almalıdır.

Birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür.

İnanalım! Yaratılmak istenen bu kaostan da zarar görmeden çıkarız.                                                                                                                                                                                                                

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar