Fuat Avni yakalandı
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Fuat Avni yakalandı

21 Temmuz 2016 - 15:20

 

Hepimizin dört gözle, ''Bu gün acaba ne yazacak?'' diye merakla beklediğimiz Fuat AVNİ yakalandı.

@fuatavni twiter adresini yöneten Türkiye ve dünya kamuoyunda ilgiyle takip edilen bir fenomen haline gelen suç merkezi ele geçirildi.

Darbe girişimi sonrası edinilen bilgilerle başlatılan operasyonlar neticesinde Ankara'da Başbakanlık ek binasında Bilişim Grubunun koltuğunda oturan Akif Mustafa Koçyiğit ve 9 bilgisayar mühendisi arkadaşı ile gözaltına alındı.

Devletin bütün arşivi veri deposu, dijital akışı anlık olarak buraya ulaştırdıkları ortaya çıktı.

Daha önce, yani Paralel Devlet suçlamasıyla başlatılan gözaltı operasyonları öncesi bu merkezden alınan bilgilerle @fuatavni twiter üzerinden bildirilen bir çok operasyon gerçek çıkmıştı.

Daha sonraları fetö'cülerin birer birer tutuklanmasıyla bilgi kaynakları kuruyan ''fuatavni''yalan düzmece haberlerle hayal satıcılığına devam etti.

Bu hayal mahsulu bilgilerle hepimizi kekledi. Uzun süre sesi kesilen ''fuatavni'' son zamanlarda ortaya çıkarak saçmalamaya başlamıştı. Hürriyet'teki köşe yazısında Ahmet Hakan ''fuatavni çaptan düşmüş. adeta şanzıman dağıtmış'' diye alay ediyordu.                                                                                                         Parelel Çetenin Türkiye'yi karıştırmak, algı operasyonları ile kaos yaratmak, yaptıkları planların doğrultusunda gündem oluşturabilmek için kullandıkları bu kara propaganda aparatı devleti, hükümeti, milleti hedef almıştı.

PKK'ya destek vermiş, Selahattin Demirtaş'ı barış kahramanı ilan etmişti.

Suruç'la başlayan saldırıları hükümet ve MİT'e bağlamıştı. Devleti terör örgütlerine karşı silah bırakmaya çağırmıştı. Fettullah Gülen'in tetikçisi ''fuatavni'' yalnızca YSK'da olması gereken sandık görevlilerinin listesini açıklayarak seçimi sabote etmeye kalktı. Milletvekili listelerine müdahale etti. Yazışmaları ortaya çıkararak Umut Oran'ın milletvekili olmasını engelledi.

Dünyanın her bir köşesine yayılmış. bence dünyanın en büyük, en tehlikeli organizasyonuna sahip bu örgüt. darbe girişimi başarısız olunca hemen bu kez Facebook'ta yalan haberler, düzmece resimlerle, kurguladıkları algı operasyonları yaparak halkı galeyana getirmek istediler.

2 sene önce askeri bir aracın devrilmesi ile şehit olan bir askerimizin resmini kullanarak' 'Mehmet'çiğin başını kestiler'' yalan haberini yayınladılar.

Bir askerimizin linç edilerek öldürüldüğünü yazdılar, askerimizin üniformalı resmini yayınladılar.

Daha sonra askerliği çoktan bitmiş evine dönmüş olan bahse konu kişi ortaya çıkarak ''Ben ölmedim yaşıyorum, bu haberi paylaşanları dava edeceğim'' dedi.

Tanktan indirilen bir asker linç edilecekke onu kalabalığın elinden alıp, ambulansa taşıyan vatandaşları sakallı oldukları için ''IŞİD çiler Mehmet'çiği linç ettiler''diye yayınladılar.

Resimdeki taşıyan dört kişiden biri  sanatçı olduğunu hatırlatarak, ''Işid'çi katiller dediğiniz bu adamlar olmasaydı bu askerimiz linç edilerek öldürülecekti'' diye medyada haykırıyor.

Bu düzmece haberleri resimleri bilmeden paylaşan bir çok arkadaşımı uyardım.

İstemeden bu sahtekarların amacına hizmet etmeyin dedim.

Bana inanıp, bana güvenip paylaşımlarını hemen kaldıran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

''Tamam ama...askere yapılanlar doğru mu?'' deyip düzmece paylaşımları sayfalarında tutan arkadaşlarıma da, ''Gerçekten askerlere yapılmış ya da yapılacak linç, işkence ve kötü muammele karşısında dimdik dururum'' diyorum.

Benim anlatmaya çalıştığım olmayanları oldu diye yalan dolan düzmece haberleri paylaşanların kötü amacına ortak olmamanızdır.

En son paylaşılan,''Her yerde aranılan kaybolmuş 20 Askerimiz domuz bağı ile elleri bağlanmış, işkence edilerek ölü olarak bulunmuştur'' haberi de yalandır düzmecedir.

Her şey konuşulacaktır, her şey açığa çıkacaktır, herkes eteğindeki taşları dökecektir, sorumlular,suçlular hesap verecektir.

Hükümet öz eleştirisini yapmak, zaafiyetini kabul etmek zorundadır. Ama şimdi değil.  

ŞİMDİ BİRLİK,BERABERLİK.KARDEŞLİK DAYANIŞMA ZAMANIDIR.FAŞİZME VE CUNTAYA KARŞI DURMA ZAMANIDIR.

Son Yazılar