Derin Fetö!
Yalçın Kocabıyık

Yalçın Kocabıyık

Ne yapmalı?

Derin Fetö!

24 Temmuz 2016 - 13:23

Hitler ilkokul mezunuydu.

Ama dünyanın en önemli hatiplerinden biriydi.

Yüksek ikna kabiliyeti vardı.

Bu özelliklerini kullanarak, insanları peşinden sürükledi dünyaya kafa tuttu.

Ona benzeyen ilkokulu bitirememiş ama hitabeti fevkalade ve üst düzeyde ikna gücü olan Fettullah Gülen de daha o günlerde, ''Dünyayı düzeltmek için kontrol altına almak gerekir'' diyerek yola çıktı.

1963 yılında CIA destekli kontrgerilla faaliyetinde bulunan Komünizmle Mücadele Derneklerinde ilk siyasi yaşamına ayak bastı.

Dönemin CHP Genel Sekreteri Kasım Gülek, Fettullah Gülen'i mason teşkilatlarıyla, CIA'nın kurduğu MOON Tarikatıyla tanıştırdı.

İşte bugün idam edelim dediğimiz bu adamı o günden sonra artık MİT, Genelkurmay dahil devletin her kademesine sızmış mason örgütlenmeleri koruma altına aldı.

 1970 yılı başlarında Merkezi İzmir'de NURCULUK kökenli yeni bir İslami hareket başlattı.

Siyasetten hep uzak göründü.Ama siyasetçilerin hep yakınındaydı. Cemaat kendilerini bir yandan siyaset üstü olarak tarif etseler de, Gülen, Özal, Demirel, Ecevit, Çiller, Türkeş gibi liderlerle düzenli görüşmekten geri kalmıyordu.

Yalnızca Erbakan'la hiç bir araya gelmedi.

Çünkü Erbakan kendisine hep karşıydı.

1994 de Refah Partisinin yükselişi,Belediye seçimlerini kazanması karşısında kamu oyu ve karşı siyasi partiler,iç ve dış odakların büyük bir bölümü Gülen Hareketine can simidi gibi sarıldı.Radikal İslamcılığa karşı,ABD'nin lanse ettiği ılımlı İslamı panzehir olarak gördüler.ABD kendi çıkarlarına uygun İslam Projesini Fettullah Gülen üzerine inşa etmeye karar vermişti.                                                                                                                                                                                               Özal'la başbakanlığında dost olan Gülen,Mesut Yılmaz başbakan olup,İç İşleri Bakanlığına getirdiği Ünal Erkan'ın Emniyet Teşkilatına sızmış cemaatçilere karşı başlattığı soruşturmalar karşısında Özal'a düşman oldu.Kavga büyüyünce kardeşi Korkut Özal'ı göndererek barış sağlandı.Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı,Başbakan Tansu Çiller, Gülen'in en fazla devlet içinde etkinliği olan dönemdir.Devletin iç işlerine karışıyor.müdahale edebiliyordu.

Demirel-Çiller çekişmelerinde, zirvede olan kavganın bitmesini istemiş, ''Çiller'i siz Başbakan yaptınız, şimdi bitirmek istiyorsunuz ama devleti bitireceksiniz''diye uyarılarda bulunabiliyordu.

Cemaatın en fazla Emniyetin içine sızdığı.güçlendiği dönem de Çiller Başbakanlığında, Meral Akşener'in  İçişleri Bakanlığı dönemidir.

Tansu Çiller'den kurban derilerinin sadece THK tarafından değil, vakıflar tarafından da toplanması için  genelge çıkarmasını istemişti.

1996 da Bank Asya'nın açılışını da Başbakan Çiller yapmıştı.1994 te darbe olacağını çok önceden kendisine söyleyen Gülen'e Demirel, ''Sen bunu nereden öğrendin?''diyememişti.

Işılay Saygın daha Buca Belediye Başkanı iken vaizlerini dinlediği Gülen ile dönemin Güney Saha Komutanının  görüşmesini sağlamış 28 Şubat da Fettullah'çılarla Çevik Bir Paşayı bir araya getirip, yardımcı olan da dönemim Devlet Bakanı yine Işılay Saygın'dı.  

1999 yılında Gülen hakkında Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Nuh Mete Yüksel'in  açtığı soruşturmada, kendisini savunan Ecevit olmuştu.'

'Karalamalar hepsi kasıtlı, ben kendim gittim, ziyaret ettim. Fettullah Gülen Türkiye'yi dünyaya en iyi tanıtan çalışmalar içindedir. Gülen Hareketi Türkiye için tehlike oluşturmamaktadır'' demişti.

''Fetttullah Gülen'in okullarına dokunmayın'' diye talimat verdi.

Hakkında soruşturma açıldığı için ABD''ye gitmeyen Gülen'e, ''Sizin sağlığınız daha önemli, tedavi için ABD'ye gidin'' dedi.

Ameliyat olmak için oraya giden Gülen ameliyat falan olmamıştır. ABD'de  CIA koruması altında faaliyetlerini sürdürmektedir.  

28 Şubatta Gülen Hareketi güç kazanırken kaybeden Erbakan oldu.

Milli Görüş bölündü. Yenilikçi kanat RP  den ayrılıp Adalet ve kalkınma Partisini kurdu.

Milli Görüş gömleğini çıkarmış olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisine, Gülen Hareketi destek vermek kararı aldı.

27 Nisan 2007 de Org. General Yaşar Büyükanıt'ın  sitesine hükümete yönelik bir muhtıra koyması ile ittifak kendiliğinden oluştu.

2007 seçimlerinde, Referandumda ve sonrası genel seçiminde Gülen Hareketi Hükümete destek verdi.

Bu süre içinde Gülen Hareketi devletin içine iyice sızmış, okullarını içerde dışarıda çoğaltmış, istihbaratı, polisi, jandarmayı, kuvvet komutanlıklarını ,adli mercileri kendi çete üyeleri ile kontrol etmeye kalkışmış. Hazırlıkların tamam olduğunu düşünerek Devleti ele geçirmek için harekete geçmişlerdir.

Darbeye kalkışmışlardır ancak başarılı olamamışlardır.

Bu tehlikeli öldürücü virüs vücudun en ücra köşelerine kadar  sirayet etmiştir.

45 senedir Türkiye Cumhuriyetini yönetmeye kalkmış siyasilerin yardım ve desteğini alarak doğup büyüyen, bütün hücrelerimizi ele geçiren, kanımızı zehirleyen bu marazı, bu mikrobu, 3 ayda OHAL ile temizleyemezsiniz.

Türkiye'yi bu iç ve dış tehlikelerden kurtarmanın yolu, herkesi kucaklamak, herkesin bir araya gelmesini sağlamak, hep beraber ele ele vermektir.

Bu savaş ancak ve ancak top  yekün hangi siyasi partiden, hangi anlayıştan olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde olunca kazanılabilinir.

Milletin birliğini  ve beraberliğini, kardeşliğini, halklar arasındaki barışı bir an önce sağlamalısınız.

Herkese eşit ve adaletle yaklaşmalısınız.

Bu görev  demokrasi sayesinde hükümet olmuş ve muhalefetteki  siyasilerin, sivil yönetimin görevidir.                                         

Son Yazılar