SİYASETTE GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

SİYASETTE GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

10 Aralık 2019 - 20:12 - Güncelleme: 04 Ekim 2021 - 22:42

Siyasette en sevmediğim söz rahmetli Süleyman Demirel'e ait.

Ben, Demirel'in, siyaset litaratürüne geçen, "Siyasette dün dün dündür bugün bugündür"  cümlesini  "Siyasetçi dün bir şey yapar, bugün dün söylediğinin tam tersini yapar. Siyasette bunlar normaldir" diye anladığım için nefret ettim bu sözden.

Siyasetçi özellikle seçim sırasında vaat ettiği, sözleri, seçildikten sonra mutlaka tutmalı.

Hele bu seçim belediye başkanlığı seçimi olursa daha da önem kazanıyor vaattler.

Çünkü seçmenler, o hizmet vaatleri ciddiye alır, başkan adayının yapacaklarını ve yapmayacaklarını, nelere izin verip vermeyeceğini tartarak oy verirler.

4 dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra partisi tarafından Konak Belediye Başkanlığına aday gösterilip seçimi kazanan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu sözlerim için tam bir örnek teşkil ediyor.

Bakın, Abdül Batur, Konak Belediye Başkan adayı iken 9 Şubat 2019'da yani seçime daha yaklaşık 1.5 ay varken Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gazetecilerle birlikte yaptığı ilk toplantıda neler demiş.:
‘Şehrin silüetini bozan yapılaşmayı doğru bulmuyorum’"

”Bizim dikey yapı ile ilgili rahmetli Ahmet Piriştina döneminde planlama anlayışı vardı. Dikey yapılaşmanın kentin bir bölgesinde yapılması konusunda Mimarlar Odası başta olmak üzere bir karar alınarak Bayraklı bölgesi yüksek yapılara açılmıştı. Ancak kentin silüetini bozan bir yapılaşma doğru değil. Ben konuya mimar olarak bakıyorum. Kaldı ki daha önce bunun için ayrılan bölge var.”

13 Şubat 2109 tarihinde katıldığı bir televizyon programında da, yapacaklarını anlattıktan sonra çok net şekilde isim vererek neyi yapmayacağını açıklamış: "Zorlu Holding tarafından kent merkezine dikilmek istenen gökdelen projesine karşıyım.."Konak’ta, kentin tarihsel görüntüsünü bozacak yüksek yapılara müsaade etmeyeceğiz. Şehrin dokusuna zarar vermeyecek şekilde olan planlama anlayışımız devam edecek..."

Bu sözleri veren Abdül Batur, başkan seçilişinin ardından geçen yaklaşık 9 ay sonra İzmir gündemine gelen Zorlu Holding'in gökdeleni için yine aynı şeyleri söylüyor:

"Yapılmaması için elimden geleni yapacağım..."

Zorlu Holding o gökdeleni oraya yapar veya yapamaz. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Fakat ben bugün, seçmenlerine verdiği sözün arkasında duran bir Belediye Başkanı görüyorum.

Siyaset bu tür siyasetçileri özlüyor.

Seçmen verdiği sözün arkasında duranın da, seçim zamanı atıp tutan seçildikten sonra söylediklerini unutan belediye başkanlarına hak ettiği dersi sandıkta veriyor. 

Ben, Türkiye'nin özlediği bir siyasetçi-belediye başkanı portresini herkese gösterdiği için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'u kutluyor, yapacakları ve yaptırmayacakları için başarılar diliyorum..

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar