Kocaoğlu, Güven'i yalanladı!
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

Kocaoğlu, Güven'i yalanladı!

22 Ağustos 2017 - 10:52 - Güncelleme: 22 Ağustos 2017 - 11:39

İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'i resmen ters köşeye yatırdı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışı töreninde yaşanan protokol skandalı ve CHP'li milletvekilleri, açılış törenini terk etmesi ile ilgili şunları söylemişti:

"İZFAŞ'ın ve yönetimin hatası bu. Sorumluluk İZFAŞ yönetiminde. Milletvekillerimizi rencide eden, kıran bir kriz oluşturmalarını hoş karşılamadık. Bu konuda asla böyle bir hataya düşülmemesi gerekir. Çok sayıda vekilin ayrılmasına neden oldular. Bir daha asla böyle bir şeye izin verilmemesi gerekli..."

Yani, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'e göre ortada gerçekten yapılmış çok önemli bir hata vardı.

Milletvekilleri rencide edilmişti, kırılmıştı.

Böyle bir hata yapılmamalıydı.

Hatayı yapanlar da İZFAŞ'ta görevli bürokratlardı.

Kendi meşrebince ortayı bulmaya çalışıyordu CHP İl Başkanı.

Fakat, bu açıklaması ile ortalığı sakinleştirdiğini zanneden Güven'e, toz kondurmak istemediği kişinin yaptığı açıklama "tekzip" gibi geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılıştaki protokol düzeninin bilinçli ve hesaplanarak yapıldığını açıkladı..

Kocaoğlu'nun açıklaması da aynen şöyle:

"Şimdi bir salon var; 26 tane de yabancı bakan, cumhurbaşkanı, bakan yardımcısı, büyükelçi ve yahut müsteşar düzeyinde konuk var. Bunları devlet protokolüne göre oturtmanız lazım. O nedenle bütün milletvekillerine, sadece CHP'li sadece AK Partili değil, bütün milletvekillerine 2. sırada yer ayrıldı. Sayın Akif Hamza Çebi 1. sıraya oturtuldu. TBMM Başkan Vekili olduğu için.. Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı da onun yanına oturtuldu. Biz vekillerimizi 1. sıraya oturtsaydık, o zaman konuk bakanları 2. sıraya almamız gerekiyordu. Bu mümkün değil. Maalesef İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında yıllar önce başlayan bir olaydan sonra, herkes tabir-i caizse en ufak şeyden etkileniyor. Artık bunu aşmamız gerekiyor."

Yani diyor ki Başkan Kocaoğlu: Ortada bir sorun yok.

Her şeyi bilerek, isteyerek ve planlayarak yaptıklarını açık açık söylüyor.

Bundan alınan ve açılışı terk eden milletvekillerine de  "Bunları aşalım" diye tavsiyede bulunuyor.

Şimdi, ortada gerçekten bir sorun olduğunu kabul eden, İZFAŞ görevlilerinin buna neden olduğunu açıklayan ve bir daha asla yapılmamasını gerektiğini ifade eden CHP İzmir İl başkanı ne yapacak merak ediyorum.

Önceki gün yazdığımız yazıda, "Başkan Güven bu söylediklerine sen inanıyor musun" diye sormuştuk.

Şimdi yeni soruları soruyorum:

Başkan Güven, İZFAŞ çalışanlarından özür dileyecek misin?

Olayın bilerek yapıldığını açık açık itiraf eden Başkan Kocaoğlu'na, "Milletvekillerini rencide ettin. Onları kırdın. Böyle bir hata yapılmamalıydı. Bir daha olmasın" diyebilecek misin?

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Cengiz cansız
    6 yıl önce
    Pekı bırıncı sırada başka kımler vardı onuda yazın sonra konuşalım nevzat bey folkart yönetıcıler mesela

Son Yazılar