Aziz Başkana vatandaş adına soruyorum?
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

Aziz Başkana vatandaş adına soruyorum?

18 Şubat 2018 - 22:07

İzban'daki tarife değişikliği için "Cebinde 10 lirası olmayan, fakir bir vatandaş İzban'a binemeyecek mi?" sorusuna yanıt veren Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ben fakirliği iyi bilirim. İki çay içecek param olmadığı günler oldu" demiş...
Vah ki vah..
İnsanlar vardır, ölmeyi uyumak sanırlar.
Aziz Başkan karnını doyurmuş ama üstüne çay içemiyormuş zamanında.. 
O da çok fakirmiş...
Başkan Allahaşkına dalga mı geçiyorsun fakir fukarayla.
Adam diyor ki sana:
"Başkanım, cebimde 3 liram var. Gideceğim yerin bilet fiyati 2.86 lira. Vereyim parasını işime gideyim.."
Sen diyorsun ki, "Hadi ordan. Gideceğin yer beni ilgilendirmez. Cebinde son durağa kadar gidecek paran yoksa bindirmem seni İzban'a..."
Hiç kimse, "136 kilometreyi aynı ücretle gideyim" demiyor Aziz Başkan.
"Neden ben iki durak gidecekken, 136 kilometrelik bilet ücretini bloke ediyorsun" diyor..
Kim uyduruyor da bunlardı sen belediyenin sitesinde bu yönde açıklama yapıyorsun.
Önce vatandaşın ne istediğini bir öğren.
Sonra bir de müjde vermişsin..
İzban, Bergama ve Kınık'a uzayınca hat uzunluğu 188 kilometre olacakmış.
Ne zaman olacak bu.
Yakınlarda olacaksa söyle de vatandaş kenara üç-beş kuruş koysun.
Öyle ya..
Bugün 136 kilometralik hattın bilet fiyatını bloke ediyorsun, yarın bu hatlar açılınca 188 kilometrelik hattın bilet parasını bloke edeceksin.
Açıklamanda bunu söylememişsin.
Neden söylemedin sevgili Başkan.
"Ey vatandaş, bugün 136 kilometre için 10 küsür liranı bloke ediyorum, yarın 188 kilometre için 15 liranı bloke edeceğim" desene..
Zamanında iki çay parasını bile bulamayan Aziz Başkan..
Asgari ücretle çalışanın ay sonuna doğru İzmirim Kartı'nda 10 liralık yüklemesi kalmadığında İzban'a bindirmeyecek misin?
"Paran yetmiyor kardeşim işine  yürüyerek git" mi diyeceksin?
Bu mu senin dar gelirliye bakışın?
Tabi ki  asgari ücretin çok düşük olması senin kabahatin değil ama o kadarcık parayla geçinmek zorunda bırakılan insanlara bir darbe de belediyeden gelmesi yüzde yüz senden ve çok savunduğun tarifenden kaynaklanıyor.
Uzun söze gerek yok Aziz Başkan...
Bu kentte yaşayan bir vatandaş olarak hem kendim hem tüm dar gelirliler adına soruyorum: 
Ay sonuna doğru, değil İzmirim Kartı'na 10 lira yükleyecek, gevrek alacak parası kalmayan dar gelirliyi İzban'a bindirmeyecek misin?...
Yanıtı zor değil... Bekliyorum...

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • SERCAN Ulusoy
    6 yıl önce
    Birgun mutlaka İzmir Belediyesi AKP nin olacak. Bundan hiç kuşkum yok. Çünkü CHP den başka hiçbir parti böyle ulu orta kendini eleştirip, AKP li muhaliflerine al da at dercesine pas vermez. O zaman göreceksiniz ki, AKP li belediye , metro , izban vs. Ne kadar zam yaparsa yapsın onu AKP liler uluorta sosyal medyada böyle asla eleştirip CHP' ye koz vermeyecekler. Kocaoglu'na , Kılıçdaroğlu na kızıp CHP ye vurmaya devam edin. Bu kişilerin hepsi gelip geçici. CHP, bu ülkenin çimentosu, tuğlası. Hiç şaşırmıyorum... CHP'ye vuran yok bu sütunlarda vurulmasına da izin vermem. Yazımda CHP aleyhine tek ktelime bulamazsın. Ama sırf CHP'li diye de bazı şeyler yapanın yanına kar kalmamalı sevgili Sercan. CHP bu safralardan kurtulmalı ki iktidar alternatifi olsun. Vatandaşa eziyet etmeyi maharet sayanlar gitmeli ki vatandaş CHP'ye gelsin.. Nevzat Dönmez
  • Fahrettin GÜLERYÜZ
    6 yıl önce
    YAZIKLAR OLSUN BU SİSTEMİ GETİRENE.BİR CHP Lİ OY VERİRSEM OYSUNLAR BENİ.İ.B.BELEDİYESİDE AYNI KONAK BELEDİYSİDE AYNI.yAZIKLAR OLSUN SİZE VERDİĞİM OYLARA.
  • Mesut Ak
    6 yıl önce
    Sevgili Nevzat'm İzmir'in Asil İnsanı Şu an İtibarı ile Konuyu Sevgili Eşim ile Tartışıp dile getirmeye Uğraş verirken Ekrandan Sen Geliverdin ; İzban % 50 ULAŞTIRMA VS. Bakanlığı % 50 İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanlığı Raylı Sistemler İştirakı Kuruluş olup ; Raylar Hariç Tüm Kurulumu İZMİR BÜYÜKŞEHİR 'e Ait olup Personel ve Fiyat Politikası Bakanlık Dizaynında olduğunu Biliyorum . KAMUOYUNA SAYGIMLA .. Sevgili Mesutum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde Aziz Başkan tarifeyi nasıl hazırladıklarını açık açık söylüyor. Gir bak lütfen...

Son Yazılar