TUNÇ SOYER'DEN CEVAP VAR
Ertan Sayın

Ertan Sayın

TUNÇ SOYER'DEN CEVAP VAR

23 Eylül 2018 - 17:18

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9.5 yılda 100’ün üzerinde yaptığı yurt dışı gezileriyle ilgili ‘gezenti başkan’ diyerek bu köşede bir yazı kaleme aldık.

Bay başkan cevap yollamış ve yazımıza hem kendi adına hem de benim adıma üzülmüş.

Oysa benim adıma üzülmesine gerek yok sadece kendi adına üzülsün o kadar geziye ben gitmedim çünkü.

Diyor ki, ‘yazdıklarınızın önemli bir bölümü doğru değil…’

Bu konuda son derece haklı çünkü biz hayli eksik yazmışız.

Tamam,  gittiği bazı yerlerin tarihlerini şaşırmışız, yanlış yazmışız, bir de hayatında hiç gitmediği Kanada’ya gitti demişiz.

Yine de tüm bunlar, 9.5 yılda bay başkanın sürekli yurt dışına gittiği, 100’ün üzerinde seyahati belediye kasasından yaptığı gerçeğini değiştirmiyor.

Aziz Kocaoğlu 14.5 yıldır İzmir’i temsil ediyor Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor ama Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer kadar yurt dışı görmedi.

Yine de Tunç Soyer,  yurt dışı gezilerini savunuyor.

Diyor ki, ‘New York’ta üst düzey siyasi forumda, Türkiye’den konuşmacı olarak davet edilen tek belediye başkanıydım ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin masaya yatırıldığı toplantıda Seferihisar’ın başarı hikayesi konuşuldu…’

Daha doğru düzgün çöp toplanamayan, sokakları delik deşik Seferihisar’da nasıl sürdürebilir kalkınma başarısı var anlamadık ama Bay Başkan New York’ta anlatmış.

İngiltere’ye gittiğini yazmayı unutmuşuz Bay Başkan hatırlatmış.

Diyor ki, ‘Bir de bahsetmediğiniz Londra Seyahati var. İngiltere Prensi’nin 80 civarında akademisyen ve siyasetçiyi davet ettiği Buckhingam Sarayı’nda dünyadan davet edilen tek belediye başkanı da bendim. Ama New York toplantısının Seferihisar’a ne faydası var ki diye düşünen birine bu seyahatten bahsetmemin ne faydası var onu da bilmiyorum….’

Haklı gittiği onca seyahatten sonra Seferihisar çağ atlasa, yaşam kalitesi üst seviyeye çıksa,  şehirciliği, yolları sokakları, meydanları dört dörtlük olsa haklı.

Gittiği seyahatlerin, yaptığı gezilerin anlam ve önemini daha iyi kavrayıp, faydasının farkına varacağız ama öyle değil.

Bu geziler sadece Bay Başkanın ego tatmini ve kendi şovudur.

Böyle düşünüyoruz ve böyle düşünmeye de devam edeceğiz.

Bay başkan 9.5 yıldır yaptığı seyahatlerin hiçbirinde hiçbir yerde,  Çin, New York dahil 2 günden fazla kalmadığını hiç birinde, eşi, ailesi ya da arkadaşlarını götürmediğini söylüyor.

Bir de götürseydi!

Biz zaten onu bunu gezdirdi demedik kendini bu kadar çok gezdirmesini eleştirdik.

Cevabında diyor ki, ‘Gerek EXPO adaylık vesilesiyle gerek öncesinde içinde olduğum turizm sektörü vesilesiyle dünyayı görmüş çok seyahat etmiş bir insanım. Sadece, Seferihisar’ın, memleketimin menfaatleri gitmemi gerektiren durumlarda gittim, giderim. Yurt dışına bir Başkanın 5 kere mi 10 kere mi gideceği masa başında takdir edilecek bir şey değildir…’

Tamam da Bay Başkanın son anda gitmekten vazgeçtiği ama gitmeyi planladığı İtalya’daki yemek fuarın Seferihisar’ın ve Türkiye’ni menfaatlerine nasıl bir katkı sağlar bunu da bu yazıyı okuyalar karar versin.

Çünkü biz o kadar düşündük bulamadık.

Bay başkanın o kadar tanıtım gezisinden sonra İzmir’e ve Seferihisar’a gelen turist sayısında patlama olsa hak vereceğiz ama o da yok.

Diyor ki Bay Başkan,’Size ulaşan enformasyonu zahmet edip, teyit etmeye çalışsanız, bir çoğunun yalan yanlış olduğunu görecek ve belki de bu yazıyı yazmayacaktınız.’

Yok sayın Başkan bu yazıyı yine yazardım merak etmeyin.

Belediyeniz borç içindeyken, sürekli arazi satıp durumu kurtarmaya çalışırken yurt dışı gezilerine binlerce liranın harcanmasını eleştirirdim.

Siz ne Turizm Bakanısınız, ne de tanıtım elçisisiniz.

Siz belediye başkanısınız ve önceliğiniz kanunda yazıyor.

Diyor ki Bay Başkan “Biraz da ilçesini yönetecek” demişsiniz.  Muhtemelen yine size gelen yalan yanlış bazı duyumlar bunu yazdırdı. Bence Seferihisar’ın 9.5 yıllık seçim karneleri nasıl yönettiğimin en güvenilir kanıtıdır.’

Seçimlerde alınan oy başarınızın göstergesi değil bay başkan. Sadece alternatifsizliğinizin sonucu…

Seçimleri Seferihisar’a atlatamadığınız çağ sonucu kazanmıyorsunuz, oradaki halkın Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet’e, Laikliğe olan sıkı sıkı bağıyla kazanıyorsunuz.

Yani Seferihisar’da CHP kimi aday gösterse sizin aldığınız oyu belki de fazlasını alır bay başkan merak etmeyin…

Diyorsunuz ki ,’Benim seçmenlerime sonsuz saygım var. Sizin mesleğinizin de okuyucusuna aynı saygıyı göstermesi gerekir. Hele köşesi olan bir zat’ın, yazdığı her satırı titizlikle düşünmesi gerekmez mi? Ne yazık ki günümüzde bazı gazeteciler adeta tetikçilik yaparak, medyanın gücüyle, muhataplarını imha etmenin peşinde koşuyorlar….’

32 yıldır bu kentte gazetecilik yapan biri olarak ne tetiğe basan parmak olduk ne da başkalarının çıkarı için yazı yazdık.

Binlerce makalemiz var değişik gazetelerdeki köşelerimizde.  

Beğenmeyen de oldu takdir eden de ama hep doğru bildiğimizi söyledik.

Bir belediye başkanı olarak sizin seçmenlerinize saygınızın zaten sosuz olması gerekir. Çünkü siz onlara hizmet etmek için seçildiniz. Ama sizin hizmet anlayışınız yut dışı gezileri bolca yapmak ne yazık ki.

Gelelim cevabınızın son kısmına…

Diyorsunuz ki  ‘Bu yazdıklarım çerçevesinde  sizin nasıl bir gazeteci olduğunuzla ilgili, “..... gazeteci” tanımlanmasındaki boşluğu doldurmayı size bırakıyorum. Eğer yazdıklarınıza verdiğim cevabı aynen köşenizde yayınlarsanız, “ gazeteci gibi gazeteci” yazmaya hazırım.’

Siz benimle ilgili hiçbir şey yazmayın bay başkan…

Sizin benim için ‘gazeteci gibi gazeteci’ demenize ihtiyacım yok.

Ama ben sizin için hala tur operatörü Belediye Başkanı diyorum…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar