Olmadı sayın Kocaoğlu
Ertan Sayın

Ertan Sayın

Olmadı sayın Kocaoğlu

05 Temmuz 2018 - 09:26

Gerçekten olmadı…

24 Haziran seçimlerinde  CHP ile arasındaki yüzde 8’lik oy farkını ‘genel başkan ben olmalıyım’ diye yorumlayan Muharrem İnce’nin değirmenine su taşımanız yakışmadı.

‘Kurultay istemiyorum’ deyip, özel yemek sonrası ‘kurultay olmalı’ diye açıklama yapan Muharrem İnce’nin yanında yer almanız olmadı.

Eskişehir’de, Aydın’da, Muğla’da, Çanakkale’de, Edirne’de, Hatay’da, Tekirdağ’da, Yalova’da sizin gibi belediye başkanları sessiz kalıp olan biteni izlerken, sizin kalkıp ‘değişim olmalı’ demeniz hiç ama hiç olmadı.

Çünkü, buzdolabı satarken belediye başkanı olduğunuzu unuttunuz!

Behçet Yavuz’un adı açıklandığı halde kabul etmemesi nedeniyle son anda çekilmesiyle, müthiş şansınızın sonucu o koltuğun size geldiği hafızanızdan çıktı.

Ahmet Piriştina’nın ani ölümümden sonra bir anda yine müthiş şansınızın sonucu Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun size verildiğini hatırlamadınız.

Deniz Baykal genel başkan olduğu dönemde sizden vazgeçmeye hazırlanırken Buca’da Giraudların arazisine verdiğiniz müthiş imar sonrası yeniden aday olduğunuzun farkına varmadınız.

Adaylığınız tartışma konusuyken, patlayan yatak skandalını ardından Deniz Baykal’ı gidip Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesi, size karşı FETÖ’nün kumpasıyla yine başkanlık koltuğunu aldığınızı unuttunuz.

Ne yaptınız?

3 ayı Bornova Belediye Başkanlığı koltuğunda, 14 yıldan fazla İzmir’i yönetince,  her şeyi yöneteceğinizi sandınız.

Her il başkanlığı seçimlerinde ‘ben karışmam’ dediniz ama hep karıştınız.

Ne zaman ‘delege seçimleriyle işim olmaz’ dediyseniz seçimlerin tam göbeğinde oldunuz.

İlçe belediye başkanlarını belirlemenin sizin işiniz olduğunu kabul ettiniz. İstediğiniz isim gösterilmediğinde ‘istifa ederim’ tehdidini masaya koydunuz.

Sizin tercihlerinizin sonucu en az 4 ilçe kaybedildi aldırmadınız.

Çünkü, sevdiniz her şeyi dizayn etmeyi.

Çünkü, büyükşehir belediye başkanı olunca, kentin abisi konumuna gelince hep sizin dediğinizin olması gerektiği gibi bir kanıya kapıldınız.

Ne yapmadınız biliyor musunuz?

Belediyeyi bu kentin hayat standardını yükseltecek kalitede yönetmeyi unuttunuz.

Bu kent sizin sayenizde o kadar çok zaman kaybetti ki, Allah’tan AK Parti düşmanlığı kronikleştiğinden seçim kazandınız.

O kadar gereksiz yatırım yaptınız ki, kimse sorgulamadı.

Metro şimdiye kadar çoktan Narlıdere’ye, Buca’ya gitmesi gerekirken ortada olmamasına kimse bakmadı.

Kentli, aynı işi daha nostaljik ve ucuz vapurlarla yapılabilecekken 350 milyon dolara körfeze aldığınız o pahalı katamaranları es geçti.

İzmirli başarılı olmadığınız halde girdiğiniz seçimlerde sırf AK Parti gelmesin diye size oy atınca kendinizi ‘olmazsam olmaz’ sanmaya başladınız.

Böyle olunca Ankara’ya da karışma cesaretini buldunuz!

Ne yazık ki yanlış yaptınız.

Karıştınız ve şimdi selden kütük kapma niyetinde olmakla suçlanıyorsunuz.

Yaklaşan yerel seçimlerde aday yapılmayacağınız için İnce’nin safına geçtiğiniz söyleniyor.

Derdinizin koltuk olduğu itham altındasınız.

Anlayacağınız karizmayı çizdirdiniz.

Yani ‘Değişim olmalı Kılıçdaroğlu gitmeli’ açıklamanız olmadı

Gerçekten olmadı…

 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • 5 yıl önce
    HARİKA YAZI AYNEN KATILIYORUM.ZMİRLİ AKP YE OLAN ÖFKESİNDEN DOLAYI KOCAOĞLUNA OY VERİYOR İCRAATLARIDAN DOLAYI DEĞİL DEĞİŞİM BENCE KOCAOĞLUNDAN BAŞLAMALI Kİ HEP CHP HEMDE İZMİR Bİ RAHATLASIN. ALDIĞIM DUYUMLARA GÖRE İLÇE BAŞKANLARINDAN BU İŞE TALİP VAR HELE BİRİ YOLA ÇIKMIŞ BİLE GEÇEN ŞÖYLE BİR BALÇOVA UĞRADIM........ANLARSIN TEKRAR TEŞEKKÜRLER HARİKA BİR YAZI. ASLINDA BİR HALK TABİRİ VARYA ONADA BENZİYOR HANI GÖRMEMİŞİN DİYE BAŞLAYAN......
  • MESUT ERTEM
    5 yıl önce
    EVET ERTAN KERDEŞİM DEĞİŞİM OLMALI KILIÇTAR OĞLU GİTMELİ DİYEN KOCAOĞLUNA DEĞİŞİM OLMALI KOCAOĞLU BAŞTA BAŞKANLIKTAN DAHA SONRA DA SİYESET TEN ÇEKİLMELİ BU HEM İZMİR HEMDE CHP İÇİN ÇOK HAYIRLI OLUR YAZINIZ HARİKA OLMUŞ BUNDAN DAHA GÜZEL BİR TARİF OLMAZ(KOCAOĞLU İÇİN) ASLINDA ESKİLER BAŞKA BİRŞEYDAHA SÖYLERLER BU DURUMLARDA HANİ GÖRMEMİŞİN ÇOCUĞU OLMUŞ.................................??? İZMİRE YAZIK OLMUŞ SİZİ BU YAZINIZDAN DOLAYI KUTLUYORUM EVET İZMİRLİ AKP GELMESİN DİYE OYU KOCAOĞLUNA VERDİLER KOCAOĞLU İŞ YAPTI DİYE DEĞİL BUNU CHP LİLERİN HEPSİ BİLİYOR.
  • Cihan
    5 yıl önce
    Bu adam kesinlikle CHP nin içinde bir Truva atıdır. Kendisini CHP nin üstünde gördü bir avuç bürokrat ile bu şehri mahvetti. İşinden başka her şeye. Karıştı. Umaeım en loşa zamanda gider.
  • hasan var
    5 yıl önce
    Yazınızı o kadar güzel kaleme almışsınızki bunun üzerine söylenecek söz yok.son 4 veya 5 yıldır çok ciddi şekilde izmire zarar verdi.ben bşb izmeb de görev aldım.1 .2.3 üncü ihale fetöcülere verilmişti.

Son Yazılar