İYİ PARTİ, EN ÇOK OYU HANGİ PARTİDEN ALIYOR!
Ertan Sayın

Ertan Sayın

İYİ PARTİ, EN ÇOK OYU HANGİ PARTİDEN ALIYOR!

07 Kasım 2017 - 13:03

Anket yapmış bir firma ve vatandaşa sormuş  Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İyi Parti’yi.

Ankete katılanların yüzde 19.5’u seçime girmesi durumunda İyi Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Aynı sorudan Ak Parti ise yüzde 43, CHP yüzde 18.5, MHP ise yüzde 8.8 çıkıyor.

İyi Parti seçime girmemesi durumunda ise Ak Parti yüzde 47.1’e, CHP yüzde 26.8’e MHP ise yüzde 13.5’a yükseliyor.

Bu rakamlara bakıldığında İyi Parti en çok oyu yüzde 8.3 ile CHP’den alıyor. CHP’yi ise yüzde 4.7’lik oy kaybıyla MHP izliyor. En az kayıp yüzde 3.3 ile Ak Parti’de…

Ankete göre, İyi Parti diğer partilerden de yüzde 2 civarında oy topluyor.

Sonuçlar, CHP seçmeninin partisinden umudu kestiği ve arayış içinde olduğunu gösteriyor.

İyi Parti’nin Ak Parti içindeki eski ANAP ve DYP seçmenine kendisini iyi anlatması gerektiğini ortaya koyuyor. MHP’nin baraj altında kalarak zamanla tükeneceğini anlatıyor.

Anket, ilk seçime kadar İyi Parti, Türkiye için ilaç olacak bir parti olduğunu  gösterebilirse  Ak Parti’nin ciddi rakibi olacağını, Tayyip Erdoğan’ın rahat olmayacağına işaret ediyor.

KÖY MALLARI SATILIR TEPKİSİZ KALINIR

Pek uzatılmadı ama Bayındır’ın CHP’li belediyesinin köy tüzel kişiliğinden geçen arazileri satmasına daha fazla tepki olmalıydı.

Sadece dik duruş sergileyen, kızıp CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini bırakan  Yücel Özen olmamalıydı.

Sadece sosyal medyadan kısa mesajla yapılanın doğru olmadığını duyuran İzmir milletvekili Atilla Sertel olmalıydı.

Mesela İzmir’in Büyük Başkanı Aziz abi, ‘Hoop arkadaş ne oluyor’ demeliydi.

Nasıl Aliağa Belediyesi Çaltıdere’de buram buram rant kokan bir satışa kalkıştığında, ‘olmaz öyle şey Büyükşehir olarak biz alalım yeşil alan yapalım vatandaşın emrine verelim’ diyerek ortalığı bir birine kattıysa, Bayındır Belediyesi’ne de zılgıt çekmeliydi.

Dert paraysa Büyükşehir Belediyesi’nin vereceğini araziyi kendilerinin alabileceğini söylemeliydi.

Örneğin, CHP il Başkanı Asuman Güven, ‘Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Köylünün malı köylünündür. Tunceli milletvekilimize köylü malı asla satılamaz’ diye sert çıkmalıydı.

İzmirli CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, ‘Bunu yapan bizim belediyemiz olamaz’ demeliydi.

İzmir milletvekilleri topluca ,’ Ak Parti’yi aynı şeyleri yapıyor diye eleştiriyoruz ama biz de yapıyoruz. Olmaz  olmamalı’ çıkışı yapmalılardı.

Tüm bu isimlerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp, ‘Bayındır Belediyemiz bir yanlış yaptı. Ama bu yanlışı düzeltecek. Köylü milletin efendisi’dir. Ondan kalan mal da her ne kadar belediyemize geçse de yine onundur’  diye buyurmalıydı.

İşte o zaman, 2014 yerel seçimlerde hazırlanan parti kitapçığında’, kapatılan köylerin belediyelere devredilen mallarına emanet muamelesi yapılacak, köylü malını kullanmaya devam edecek’ sözü havada kalmazdı.

İşte o zaman CHP  sözünü tutuyor, köylünün malına sahip çıkıyor diye düşünürdü insan.

İşte o zaman, CHP’nin, Ak Parti’den gerçekten farkı varmış denirdi

İşte o zaman, bundan sonra çatır çatır köy malını satacak olanlar beş dakika düşünmek zorunda kalırdı.

Ama olmadı, yapamadın CHP …

 

KULAĞIMIZA GELENLER

 

Cumaovası’nda 1972 yılında kuruldu perlit maden işletmesi. Türkiye’nin en büyük bu perlit sahası yıllarca çalıştı. Sonra kapandı, özelleştirme kapsamına alındı. Maden sahası, özelleştirme kapsamında  özel sektörün oldu. Tesislerin içindeki lojmanlar da yakın zamanda Diyanet işlerine verilmiş . Çürümeye yüz tutan diğer idari binaların bulunduğu alan ise Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Özel harekat polislerinin eğitiminde kullanılacakmış.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar