Çalkaya'nın müthiş  imar uygulamaları!
Ertan Sayın

Ertan Sayın

Çalkaya'nın müthiş  imar uygulamaları!

17 Kasım 2017 - 10:44

Vatandaş, kızıyor tutuyor Balçova’daki imar uygulamalarını şikayet ediyor.

Diyor ki vatandaş, Başkan Mehmet Ali Çalkaya ve imat müdürlüğü inşaatlarda keyfi kot uygulaması yapıp canlarının istediğine rant sağlıyor.

Adres, adres veriyor yapılan haksız uygulamaları.

İç İşleri Bakanlığı bakıyor iddialar ciddi, Ankara’dan Mülkiye Başmüfettişi yolluyor Balçova Belediyesi’ni soruşturması için.

Müfettiş , Çetin Emeç  ve Eğitim Mahallesi’nde yapılan binaları ek tek inceliyor.

Sonuçta da Müfettiş be bilirkişi, alınması gereken noktadan değilde belediyenin canının istediği noktadan kot alınmasıyla kimi yerde 1 metre, kimi yerde 70 cm, kimi yerde ise 1.20 cm fazladan yapı sahibine haksız kazanç sağladığını belirliyor.

Müfettiş raporunda da, ‘mevzuatta belirlenen kottan farklı kot imkanı sağlamak suretiyle görevin gereklerine aykırı hareket ederek yapı sahiplerine haksız menfaat sağladığı anlaşılmıştır’ ifadesine yer veriyor.

Ardında da Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Başkan yardımcısı, eski imar müdürü Seray Zümbülcan ile 9 bürokrat hakkında ‘soruşturma izni’ istiyor

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da müfettişin isteğine uyup Başkan Çalkaya ve imar müdürlüğü çalışanlarının yargılanmasının önünü açan kararı imzalıyor.

Görüyorsunuz, yasaları, yönetmelikleri uygulaması gereken Başkan Çalkaya ‘ben yaparım olur zihniyetinin’ ortaya koyuyor.

Görüyorsunuz, Balçova’nın 3 dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Çalkaya koltuğun gücünü keyfi uygulamalarla kişilere göre kullanıp rant sağlayacak imar uygulamalarını imza atıyor.

Görüyorsunuz, bir kotu bile doğru düzgün veremeyen bir belediyenin başkanı olarak koltuğu işgal ediyor.

İsterim ki CHP Genel Merkezi, daha pek çok usulsüzlüğün yer aldığı bu müfettiş raporunu güzelce okuyup, kimleri belediye başkanı yaptığını anlasın artık bu kentte.


 

Büyük satış!

TOKİ İzmir’de devlete ait malları satmayı sürdürüyor.

Alsancak Kahramanlar semtinde inşaat halinde TRT’nin bir türlü bitirilemeyen stüdyo binaları vardı.

Bir ara Milli Savunma Bakanlığı’na dahi verildi kimsenin işine yaramayınca paraya ihtiyacı olan Devlet ocak ayında ihaleyle  13 bin metrekarelik, turizm, konut ve ticaret imarı verdiği bu alanı 56.1 milyon TL’ye sattı.

Alıcıları ise Malatyalı Amer Gıda’nın sahibi olduğu Nimeks şirket ile  Mapeks  Ortak grubu oldu.

TOKİ, şimdi de Narlıdere’nin en güzel yerinde harika manzarası olan 58 dönümlük hazine arazisini elden çıkardı.

Önce Huzur Mahallesi Arıkent Sitesi’nin üzerindeki alanda imar uygulaması yapıldı. Bir emsal verilen arazide ticaret, konut ve turizm imarı getirildi. Yasal terklerden sonra yaklaşık maksimum 10 kat yükseklikte toplam 35 bin metrekare inşaat yapılabilecek arazi 98 milyon bedelle ihaleye çıktı.

Tesadüf o ki bu ihaleyi de TRT binalarını alan firmalar 100 milyon TL’nin üzerinde bir rakama aldı.

Görünen o ki, bu grup TOKİ arazilerini çok seviyor.

 

KULAĞIMIZA GELENLER

İzmir Ticaret Odası seçimleri ertelenince, Ekrem Demirtaş’ın baskın seçim hevesi kursağında kalmıştı.

6 ay sonra yapılacak seçimler için oda içinde çalışmalar hızla devam ederken  Ekrem Demirtaş’ın karşısına sürpriz bir ismin çıkacağı konuşulmaya başlanmış.

Bu isim İzmir’in yakından tanıdığı bir kişiymiş. Bir dönem futbol federasyonu başkanlığı da yapan İzmirlinin yakından bildiği Özgener ailesinden iş adamı Mahmut Özgener imiş.

Mahmut Özgener buraya çok yakışır.

Ayrıca Neredeyse 30 yıla yakın Ticaret Odası’nda yöneticilik başkanlık yapan Ekrem Demirtaş’ı dinlenmeye gönderebilecek güçlü bir isim Özgener.

 

Günün Sözü


Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır.

YORUMLAR

  • 1 Yorum

Son Yazılar