İYİ (Mİ?)
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

İYİ (Mİ?)

25 Şubat 2018 - 00:23

Geçtiğimiz hafta sonu il binasının açılışında İyi Parti tam anlamıyla bir şov yaptı.Sadece Başkan Meral Akşener değil il ve ilçe yöneticileri de formundaydı.Miting gibi açılıştan sonra Kaya Termal’de 2500 kişinin katıldığı bir yemek organizasyonu vardı.Yemekte özellikle CHP'de mutsuz olup İyi Parti’ye geçen simalar dikkati çekiyordu.

İyi Parti ne yapar?

Değişik anketlere bakıldığında %8-12 gibi oy oranları veriliyor parti için. Yani MHP, HDP gibi baraj sorunu yaşaması beklenen partiler arasında. Siyaset yazarları partinin tepe kadrolarının merkezi kucaklayacak isimlerden değil daha ziyade MHP'nin küskünlerinden oluştuğunu ifade ediyorlar. İzmir’in hakkını da veriyorlar. Aytun Çıray partinin ağır topları arasında yer alıyor.

2019 seçim yılı.3 önemli seçim var.

Yerel yönetimler,milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri.

AKP yanına MHP ve BBP yi alarak bir seçim ittifakı oluşturmuş durumda.

İyi Parti seçimlerde nasıl bir strateji izlemeli?

Hiçbir ittifaka girmediklerini ve milletvekili seçimlerinde barajı aştıklarını varsayalım. Parlamentoya 40-50 milletvekili gönderseniz ne olacak? 600 kişilik meclisin bir işlevi kalmıyor ki yeni dönemde.Yerel yönetimler seçimlerinde 3-4 il ya da onlarca ilçe alsanız ne olacak?

Yeni sistemde belediye başkanlarını da cumhurbaşkanlığına bağlayıp bir memur durumuna düşürmeyecekleri ne malum.

Demek ki en önemli seçim Cumhurbaşkanlığı Seçimi. İyi Parti hedef olarak Meral Akşener’i başkan yapmak üzerine kurmalı siyasetini.

Ve bunun için de açık ya da gizli CHP ile ittifak yapmalı.

Nasıl bir ittifak?

İstanbul,Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde güçlü aday göstermeyerek CHP adaylarını destekleme, bunun karşılığında CHP nin de Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener’in yanında yeralması.

Eğer bu olmazsa daha önceki DSP örneğinde olduğu gibi oylar bölünüp aradan AKP ittifakı adaylarının çıkması işten bile değil.

İyi Parti yöneticilerine, “Bu olabilir mi?”diye sorduğumda aldığım cevap şu oldu, ”Biz gücümüze güveniyoruz. Sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de partimize her görüşten çok sayıda katılım olmakta,meydanlar dolup dolup taşmaktadır...”

Evet İzmir’de böyle bir kalabalıklığı gördük .Ama biz ne kalabalıklar gördük,zaten yoktular.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar