HUNGARAGİGUUUU
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

HUNGARAGİGUUUU

02 Temmuz 2018 - 20:36

Sivas katliamının 25. yıldönümü, izleri hala taze..

Unutmadımaklımda..

Tarih 2 Temmuz 1993, yer Sivas.

Pir Sultan Abdal şenlikleri için aydınlar, sanatçılar ve şairler dört günlük şenlik programına katılmak, söyleşilere katılmak, kitaplarını imzalamak, şarkılarını söylemek için gitmişti kente.

Aziz Nesin, Behçet Aysan, Metin Altıok, Uğur Kaynar, Hasret Gültekin, Nesimi Çimen, Asım Bezirci ve daha pek çok şair, yazar, sanatçı ve düşünür.Konakladıkları Madımak Oteli kalabalık bir güruh tarafından ateşe verildi.

Türkiye'nin tarihinde kara bir leke olarak kalacak hadisede 35 kişi yaşamını kaybetti. Kayıplarımızın en yaşlısı 66 yaşındaki Asım Bezirci, en genci ise folklor gösterisi için Sivas'a giden 12 yaşındaki Koray Kaya'ydı.

Aslında katliamdan iki gün önce dağıtılan bir bildiri, 2 Temmuz'da neler yaşanacağının habercisi olmasa da, işareti gibiydi.

Bildiride Aziz Nesin'in o sırada başyazarı olduğu Aydınlık gazetesinde yayımlanan Salman Rüşdi'nin "Şeytan Ayetleri" kitabından bahsedilmiş, Nesin ve yazarlar hedef gösterilmişti.

13 Mart 2012 tarihinde olayın davası zaman aşımından düşürüldü.

“Babam ben sekiz yaşındayken hatıra defterine birşeyler yazmasını istediğimde oraya bir dize yazmıştı.”Gülüşün bir kuş olacak hep omuzumda...  Onu bir ortaçağ karanlığında kaybettim. Ardından birşeyler söylemek benim için çok zor.O sadece bir baba değil şair bir babaydı çünkü.O Metin Altıok’tu.Her şeyden bana geriye kalansa karanlıkta bir çığlık..

Babamın sesi:Hungaragiguuuu…”

Zeynep Altıok’tan bu satırlar. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar