BİR DAKİKA
 Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

PAZAR SOHBETİ

BİR DAKİKA

22 Nisan 2018 - 03:14

Çok ince hesapları sinesinde bulunduran siyasete yönelik olarak dile getirilen ifadelerden biri de 9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel'in, “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” sözleriyle ifade ettiği söylemdir.

24 saat içinde siyasette her zaman için önemli değişiklikler meydana geleceği söylemi güncelliğini yitirdi. Artık bırakın saatleri dakikalarla değişiyor siyasetteki iklim.

En son erken seçim kararı 30 dakikada alındı mesela.

Neden erken seçim?

Erken seçime giden yollarda senaryolara bakalım.

Yönetmen hangisini ya da hangilerini filme çekiyor bilemiyoruz. İşte o senaryolardan kulislere yansıyanlar..

Önce ulusal düzeyde..

Senaryo 1:

Erdoğan erken seçim kararını bir yıl önce aldı.Bu kararda partiden fetöcüleri temizleyememe etken oldu. Karar çerçevesinde parti örgütlerini, yerel yönetimlerini yeniledi ama hala fetöcü çok milletvekili var. Bir an önce Ak Parti’yi tertemiz yapmak için Bahçeli’ye bu öneriyi getirmesini söyledi.Sonra da uygun tarihi belirledi. Erken seçim yerine baskın seçimi tercih etmesinde muhalefeti özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde hazırlıksız yakalamak rol oynadı.

Senaryo 2:

Erdoğan gerçekten 2019 da seçimlere gitmeyi istiyordu. Öncelikle mart ayında yapılacak yerel seçimlerde manzarayı görmek daha sonra kasım için planlamalar yapmak niyetindeydi.Ancak gerek Suriyedeki gelişmeler gerekse ekonomideki tıkanıklıklar buna izin vermedi.Bir an önce seçimlere gidip “sonra ne olacaksa olsun” düşüncesine geldi.

Senaryo 3:

Kendi Başkanına bile suikast düzenleyen,seçimle gelmiş bir başkanı darbe ile indiren,Erdoğan’ın “BOP Eş Başkanı”olarak ülkenin başına gelmesinin koşullarını sağlayan CIA, Erdoğan’ın ipini çekti. Kendisine eğer direnirse bu kez başarılı bir darbe ile sonunun geleceğini eğer direnmezde yerini yeni adamları Meral Akşener’e bırakırsa bundan sonraki yaşamında maddi manevi her türlü kolaylığı sağlayacaklarını Bahçeli kanalıyla iletti. Erdoğan da “sonu belirsiz” bir iktidardan “sonu belirli” bir emeklilik yaşamını tercih etti.

Gelelim yerel senaryolara..

Senaryo 1:

Yerelde milletvekili adaylarını belirlemede en iyi ölçü olan ön seçim imkanı zaman kısıtlılığından ortadan kaldırılıyor.Bu tüm partilerde istenmeyen isimlerin parlamentoya girmemesini sağlayacak.Partilerin şu anda aday adaylarına baktığımızda aynı isimlerin adları ortalıkta dolaşıyor.Sen ben bizim oğlan yine mecliste.

Senaryo 2:

Ak Parti’de İzmir milletvekilleri arasında Fetö ile dans eden milletvekilleri var.Onlar ayıklanacak.YSK izin vermese de yasa değişikliği ile seçime sokulacak İyi Parti’nin, Aziz Kocaoğlu ile seçime girecek CHP nin oylarını bölmesi sağlanacak.

Senaryo 3:

24 Haziran seçimlerinden sonra meclis gibi yerel yönetimlerde sadece görüntüde olacak .Yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanı yerel yöneticileri azledip atayabilecek. Muhalif belediye başkanı ortada kalmayacak.Dikensiz gül bahçesi..

"Hadi ya" dediğinizi duyar gibiyim..”Göreceğiz” diyor ve bence Eurovision yarışmasında 0 puan almasına rağmen en güzel şarkılardan birine,Semiha Yankı’ya kulak veriyoruz..

“Seninle bir dakika
Umutlandırıyor beni 
Bir dakika siliyor canım 
Yıllarin özlemini

Hasret tükenmez gibi 
Kavuşmak bir dakika 
Sevmek bir ömür sürer 
Sevişmek bir dakika”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar