BABAM VE BEN
Arseli Yağmur Kurt

Arseli Yağmur Kurt

BABAM VE BEN

09 Haziran 2019 - 11:47 - Güncelleme: 09 Haziran 2019 - 12:15

İzmiryaziyor.com’da bir süredir yazılarım yayımlanıyor.

6 Kasım 2017’den itibaren bu platformda yayımlanmakta olan yazılarım var. Bu yazıyla birlikte 13 yazım yayımlanmış olacak. LGS, liseye geçiş, seneye Amerika’ya gidecek olmamla birlikte yazı yazmayı bazen ihmal etmiş olsam bile bu yazılarımı gerçekten severek ve eğlenerek yazdım ve hareketli zamanlarımda yazdığım yazılarla stresimden kaçabildiğim anlar oldu. Fakat bu yazılarla ilgili benim için en önemli şeylerden biri ise insanların görüşleri.

Benim için en önemli görüş ise babamınki.

Babam, herkese kıyasla benim yazılarımı en çok destekleyen insan.

Yazılarımda katılmadığı, beğenmediği veya anlamadığı yerler olduğunda bana dürüstçe söyleyip yazılarımı benimle düzenleyen ve her yazımı saklayan kişi. Yazılarımda katılmadığı yerler olduğunda beni karşısına alıp konuşur, birlikte sohbet eder ve görüşlerimizi belli ederiz. Ve şu ana kadar gönderdiğim çoğu yazıyı önceden okuyan kişidir. Çünkü gönderilmeden önce ilk önce onun görüşünü almak ve ne düşündüğünü öğrenmek isterim.

Yazı yazmayı öğrenmemden önce bile, ben küçükken aklımda bir sürü fikir olurdu. Okuldan geldiğimde babamı salondaki masaya oturtup fikirlerimi ona söyleyip ona yazdırdığımı hatırlıyorum. Yazmayı öğrendikten sonra ise okuldan ona yazılarımı getirtip ona okuttuğumu. Bir sayfa, on altı sayfa veya altmış sayfa olsa bile ona şu ana kadar getirdiğim tüm yazıları sabırla okuyan ve ben büyüdükçe benimle birlikte bu yazıları düzenleyen kişi olarak, bu yazıları yazmamda bana en çok destek çıkan insan.

Sadece yazı yazmamda değil, şu an yapıyor olduğum sporu yapıyor olmama ve akademik hayatımın yanında sosyal hayatıma da çok önem vermeme neden olan insan. Küçüklüğümde en çok hayranlık duyduğum insandı ve ne zaman onun tenis kupalarını görsem bende tenis oynamak isterdim. Bunu ona söylediğimde ise beni kırmamış, Göztepe’de oturmamıza rağmen beni Karşıyaka’daki tenis kulübüne götürmeye başlamıştı.

Tenise olan sevgim çok büyük olduğundan, bu onu ne kadar zorlasa da her zaman benimle vapura binerek tenis kulübüne gelmiş ve vapurda bana ödevlerimde yardım etmişti. Ben teniste giderek iyileştiğimde benimle Türkiye’nin en uç köşelerine kadar gelerek beni turnuvalara götürdü. Birlikte Trabzon, Samsun, Antalya, Yalova, Eskişehir ve bir sürü şehir gezdik ve bu gezilerde yanımda olan tek kişiydi. Hâlâ turnuvalarla ilgili en sevdiğim şey babamla gezmek çünkü ne zaman yeni bir şehre gidersek şehri keşfetmeye çıkar ve olduğumuz bölgeyi tanıyabildiğimiz kadar iyi tanırız.

Ne kadar klişe olsa da küçüklüğümden beri değişen tek şeyin yaşlarımız ve tecrübelerimiz olduğunu düşünüyorum. Aradan ne kadar zaman geçse de birlikte yaptığımız ve sevdiğimiz şeyler değişmedi, hâlâ birlikte yürüyüşlere çıkarız, araba yolculukları yaparız, turnuvalara gideriz. Birbirimize kitaplar alır ve öneririz, birlikte resim çizeriz ve en sevdiğim şeylerden biri olarak birlikte tenis oynarız.

Ben okulda duramadığımda onu ararım ve gelip beni alır, gecenin on birinde uyuyamıyorsam benimle yürüyüşe çıkar ve eğer kendi yatağımda rahat edemiyorsam onunla uyumama izin verir. Hayatımda ne yaparsam yapayım beni destekleyip, ona ne kadar zorluk çıkarırsa çıkarsın buna katlanıp benim yanımda duran az kişilerden biri ve böyle bir babaya, bir arkadaşa sahip olduğum için çok şanslıyım.

Seneye bir yıllığına ülkeden ayrılıp Amerika’ya gittiğimde en özlediğim insanlardan biri olacak ve büyük biri ihtimalle her fırsatta ona mesajlar atacağım veya görüntülü arayacağım. Her şeyi onunla paylaşıp orayla ilgili olan yazılarımı büyük bir ihtimalle ona atacağım ve telefondan olsa da onunla olan iletişimim beni gün içerisinde dünyanın en mutlu insanı yapacak.

Bu yazıyı ise yazdığımdan haberi olmadığı ilk yazı olacak çünkü yarın babamın doğum günü. Bu yazıdan ona bahsetmeyeceğim fakat yarın bunu okuyacağından ona küçük ve kişisel bir mesajım var. İyi ki doğdun baba. Bu on beş yıl boyunca bana en çok emek harcayan kişi olduğun ve sevdiğim şeyleri yapmam için bana destek olduğun için teşekkürler. Bana dünyadaki en iyi babaya ve en iyi arkadaşa sahip olduğumu hissettirdiğin için teşekkürler ve umarım doğum gününü mutlulukla ve sağlıkla geçirirsin. Ayrıca gelmekte olan Babalar Günü'n de şimdiden kutlu olsun.

Bu yazıyla birlikte tüm babaların 16 Haziran Babalar Günü’nü kutluyorum. Herkese mutluluk ve sağlık diliyorum.

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • erdoğan şenli
    4 yıl önce
    yağmurcum sahip olduğun bu değerin farkında olman çok güzel.bunu bu kadar güzel ifade edebilmen dahada güzel.güzellikler hep yanınıda olsun sana ve ailene sevgiler....
  • Nevzat Gökçek
    4 yıl önce
    Yağmur sen bir harikasın....

Son Yazılar