KOCAOĞLU ELENDİ, 5 ADAY İKİNCİ TURDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde belediye başkan adaylarının durumunu belirlemek ve alternatif adaylar oluşturmak adına yaptığı anketlerde İzmir’den kimlerin adı geçiyor? İşte merak edilen o sorunun cevabı…

CHP’nin Yerel Yönetimler birimi, yerel seçim öncesi 81 ilde belediye başkan adaylarının durumunu ve alternatiflerini araştırmak üzere düzenlediği iki aşamalı anket çalışmalarına hız verdi.

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de, anket çalışmalarında birinci aşamanın tamamlandığı iddia edildi.

“Kimi büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak görmek istersiniz?” sorusunun yöneltildiği ifade edilen ankette, mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu ve ‘memnun değiliz’ sonucunun çıktığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre; anketin ikinci aşamasına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, milletvekillerinden Tacettin Bayır ve Kamil Okyay Sındır’ın kaldığı iddia edildi.

İzmir için adı geçen 5 ismin genel merkeze sunulacağı ve çıkan sonuca göre tekrar yapılacak anket çalışmasıyla adayın belirleneceği ifade edildi. Kaynak: EGENİNSESİ