ATLAS VAKFI'NIN "ÇALIŞTAY"INA ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

İzmir'de 3 yıl önce 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu sınıf arkadaşları ve mesleğinde başarılı yakın arkadaşları bir araya gelerek  kurduğu Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, çalışmalarını büyük başarıyla sürdürüyor.

Vaktın çatısı altında başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs verilirken, vakıf üyeleri, öğrencilere sadece burs vermekle kalmıyor, onlarla birlikte konferanslar düzenliyor, spor ve kültür-sanat etkinliklerine katılıyor.

3 yıl önce çoğunluğu doktorlardan oluşan 36 idealist kişiyle kurulan Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, şu anda 300 üye ve 150 gönüllü ile başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs veren vakıf, öğrencilerle yaptıkları etkinliklerle de dikkat çekiyor.

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dr. Mustafa Apak, "Bursiyerlerimiz için Vakfımızın yapısını örnek alarak 'Genç Atlas'  adı altında bir gençlik komitesi kurduk. Onlara verdiğimiz aylık burs dışında; etkinlik ve kişisel gelişim eğitimleri için bir bütçe ayırdık.Yol göstericilik programımız olarak onlarla birlikte tüm etkinliklere katılan bir arkadaşımızı Endüstri Mühendisi Meltem Altınel"i  görevlendirdik. Zaman zaman eğlenceli aktiviteler düzenliyoruz. Örneğin paintball müsabakası yapıyoruz, konserlere gidiyoruz ve vakıf olarak' ta konserler düzenliyoruz. Mesela gençlerimiz TEDX konferansına gitti. Her yıl bursiyerlerimiz, kurucu üyelerimiz ve Atlas Vakfı Gönüllüleriyle İstanbul Maratonu'na katılıyoruz. İyilik Peşinde Koşuyoruz. İyilik Peşinde Koş Platformunda açtığımız "Atlas Geleceğe Koşuyor, Eski Bursiyerler Yenileri için Koşuyor" kampanyalarıyla bir sonraki yılın bursiyerleri için maddi kaynak yaratıyoruz. Böylece gençler sosyal sorumluluk duygusunu da yaşıyorlar. Bursiyerlerimiz  Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü'nden ön sıralarda yer verilerek gösterileri izliyorlar. Atlas Ailesi olarak hep beraber çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Başkan Dr. APAK, "Bizler ,ulaşabileceğimiz her gencin iyi bir  eğitim almasından yanayız. Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfının ana misyonu; Objektif düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip, çalışkan, üretken, toplumsal sorunlara duyarlı, öz değerlerine saygılı, iletişim becerileri gelişmiş, "Aydın Birey" lerin yetişmesinde katkıda bulunarak Ülkemize ve İnsanlığa hizmet etmektir"  diye konuştu.

YOL GÖSTERİCİLİK PROGRAMI

Vakfın desteklediği öğrencileri sorgulamaya, araştırmaya, eleştirmeye yönlendirdiklerini kaydeden Dr. Apak, " Diğer vakıflardan ayrılan en önemli özelliğimiz yürüttüğümüz Yol Göstericilik Programımızdır. Gençlere bir yandan finansal destek verilirken, bir yandan da bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutularak sahip oldukları potansiyelin en üst seviyeye çıkarılması için çalışmayı ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz" dedi.

Vakfın ,Kurumsal İletişimden sorumlu Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Sırrı SORGUÇ da, " Bizler; Ailemizden,özel zamanımızdan çalarak,tüm enerjimizi,tüm birikimimizi ve tüm çevremizi kullanarak,büyük bir özveriyle 3 yıl içerisinde vakfımızı çok iyi yerlere getirdik. Bu gün İzmir de başta Tıp ve Hukuk Fakültesi olmak üzere 36 üniversite ögrencisine burs veriyoruz. İzmir'de ,sanat ve spor etkinliklerine sponsor oluyoruz. Her yıl Aralık ayının ilk haftası yine   "Atlas Geleceğe Koşuyor " temasıyla  çalıştay ve panel düzenliyoruz.8 Aralık'ta Kuşadası'nda bu yıl da  yapılacak" dedi.

8 Aralık'ta düzenleyecekleri etkinlik hakkında da bilgi veren Op.Dr.Sırrı SORGUÇ, şunları söyledi: "8,9 Aralık Kuşadası'nda Atlas Geleceğe Koşuyor temasıyla çalıştay veüye adaptasyon kampı yapılacak. Bu etkinliğimizde İzmir ve Türkiye'de Eğitim,Sağlık,Spor ve Sanayinin geleceği tartışılacak. 36 Bursiyerimiz de bu kampta olacaklar."

ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK ÖNEMLİ KONULAR HAKKINDA BİLGİ VERECEK

Ersun Yanal (Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü): Sporda ve Futbol da Gelecek Nasıl Şekillenecek, biz Ülke Olarak Ne Yapmalıyız

Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı): Sanayinin geleceği ve Endüstri 4.0.

Dr.Levent Buda (Homeopati Uzmanı, Yazar): Alternatif tıp,Homeopati ve Sağlıkta gelecek

Prof Dr Mustafa Güden (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü) :Eğitimde İzmir ve Türkiye' nin Geleceği
Dr.Serkan Karaismailoğlu (Hacettepe Ün.Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD):Sağlıkta gelecek ve Kadın-erkek beyni arasındaki farklar
Dr.Gürkan Kubilay (Dahiliye Uzmanı): Mikrobiata ve Sağlıkta Gelecek
Uğur Yüce (EBSO eski Başkanı TARKEM Yön.Kurulu Başkanı): Eğitimde İzmir ve Türkiye' nin Geleceği

Hakan Bilgin (Oyuncu )  Sunum ,şov ve  Sanatta gelecek konuşması,
 

ATLAS SAĞLIK EĞİTİM VAKFI'NIN İSMİ NEREDEN GELİYOR

Dünyanın bittiği bir yerlerde

Güzel sesli akşam perilerinin karşısında
Dimdik ayakta tutuyor göğü
Başı ve yorulmaz kolları üstünde” 
Hesiodos Theogonia,

Vakfımızın adını, binlerce yıllık tarihi zenginliğe sahip, kültürleri harmanlayan efsanelere ve söylencelere ev sahipliği yapan Anadolu mitolojisinden esinlenerek koyduk.

Anadolu mitolojisinin altında, çoğu öyküsü bu güzel topraklarda geçen grek mitlerinde Tanrıların kralı Zeus, Atlas'a çok kızdığından onu sonsuza kadar Gök Kubbeyi sırtında taşımakla cezalandırır.

“Atlas’ın yükü” yüzyıllar boyunca edebiyat, görsel sanatlar ve felsefede sorumluluk, dayanıklılık, görev, sorgulama, astronomi ve keşifle ilişkilendirilmiştir.

Bu mitolojik dayanakla tıpta kafatasını taşıyan ilk omura da “Atlas” adı verilmiştir.

Kafamızı destekleyen, hareketini sağlayarak etrafımızı ve dünyayı keşfetmemizi sağlayan, aklın, dimağın yükünü taşıyan bu ilk omuru sembolik niteliği nedeniyle vakfımızın logosuna taşımak istedik.

Logomuza dikkatle bakılırsa arkada bir dünya olduğu görülür. Ancak bu dünya sadece bir gezegen ya da efsanedeki gibi bir ağırlık değil; keşfedilecek yerlerin olduğu, merak, vizyon ve açık fikirliliği temsil ettiğini düşündüğümüz bir harita; biraz bu toprakların insanı olan Piri Reis’in haritasına benzer şekilde resmedilmiştir.