Atlas Sağlık Eğitim Vakfı 5 yıllık yol haritasını belirledi

Kurulalı henüz İki yılını tamamlamadan büyük yol kateden, İzmirli hayırseverlerin kurduğu Atlas Sağlık Eğitim Vakfı , 2018 yılı hedeflerini  ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapılacakların yol haritasını belirledi.

2017 Aralık ayında arama konferansı ve çalıştay düzenleyen vakıf yönetimi, çalıştayda belirlenen hedeflere yoğunlaşma kararı aldı. Yeni dönemde EBSO,İZTO,Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi gibi İzmirli kurum ve STK'larla işbirliği sağlanarak daha kalıcı ve derinlik içeren işlere imza atılacak.

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızla yaptığımız yoğun toplantılar ve harcanan büyük emekler sonucu bir buçuk yılda vakfımızı İzmir'de tanınmış, kendini kanıtlamış ve güzel işlere imza atmış bir vakıf haline getirdik.  Bugün 25 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimize ücretsiz kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. TED konferansı, Peryön gibi kuruluşların seminer ve toplantılarına götürüyor, bu etkinliklerde onlara görevler veriyoruz. Sosyal hayatlarında da yol göstererek onları,tiyatro, opera, gezi ve paintball gibi etkinliklere katılmalarını sağlayarak, kendine güvenen ve sosyal ilişkileri yüksek olan bireyler olmalarına çabalıyoruz. Amacımız vizyonu olan,kendine güvenen , çağdaş düşünceye açık bir Türk gençliğinin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda spor etkinliklerine destek olacağız ve Avrasya Maratonu'na katılacağız. Geçen yıl verdiğimiz 4 konser büyük bir başarıyla gerçekleştirilmişti, bu yıl da önemli sanatçıları İzmirli sanatseverlerle buluşturacağız. Ayrıca bazı uluslararası konferansları İzmir'e getirmeyi hedefledik. Burs verdiğimiz 25 öğrenciye ek olarak bu yılda yeni bursiyerlere kapıyı açacağız. Bizim için her bursiyer gelecekte vakfımızın yönetici adayıdır. Biz böyle düşünüyoruz, bunu bursiyerlerimize de empoze ediyoruz."

Vakfın iki yıl içinde hayata geçirdikleri ve aldıkları mebafenin gelecekte yapacaklarının enerjisini kendilerine verdiğini ifade eden Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Sırrı Sorguç; "Aldığımız yol, yaptıklarımız bize yapacaklarımızın da enerjisini veriyor: Önümüzdeki dönemde İzmir'de güzel ve kalıcı işler yapacağız; En büyük isteğimiz İzmirli kurucular olarak İzmir'imize kalıcı eserler bırakmaktır" dedi.